Paikalliset | 21.02.2019 09:23

Ruskon kunta kesätyöllistää kymmeniä nuoria

Rusko Kunnanhallitus päättää myöntää vuoden 2019 talousarviossa olevan 37.000 euron määrärahan puitteissa taloudellista tukea niille yrityksille, yrittäjille sekä myös yksittäisille perheille, jotka työllistävät kesäkauden aikana ruskolaisia koululaisia ja työttömänä olevia nuoria.

Tukea myönnetään 32 ensimmäiselle hakemuksensa jättäneelle. Tukea yritykselle myönnetään 350 euroa työllistettyä nuorta kohden kuitenkin siten, että kunnan maksama tuki voi enintään olla 50 prosenttia työllistettävän nuoren palkkamenoista. Tukea kunnan omissa toimipisteissä ja laitoksissa työllistettyjen nuorten osalta asianomaiselle hallintokunnalle maksetaan 625 euroa.

Tuen maksamisen edellytyksenä on , että koululainen tai työttömänä oleva nuori on ruskolainen, joka on syntynyt 1.1.2001—31.12.2003. Työaika on vähintään kuusi tuntia päivässä ja työsuhteen kesto vähintään yksi kuukausi.

Yhdelle yrittäjälle tai yritykselle maksetaan tuki enintään neljän nuoren työllistämisestä, joista yksi saa olla omaan perheeseen kuuluva. Aiemmin kunnalla töissä ollut ei voi tulla uudelleen valituksi. Oman lapsen työllistämistä omassa taloudessa ei hyväksytä tuen piiriin lukuun ottamatta työllistämistä, joka tapahtuu maaseutu- ja muussa yrityksessä. Tuki maksetaan työnantajalle jälkikäteen työsuhteen kestoa ja palkkausta osoittavan palkkakuitin tai sen jäljennöksen perusteella.

Nuorten kesätyöllistäminen kuntaan toteutetaan siten, että valintaa ei suoriteta arvonnalla vaan haulla suoraan kyseiselle hallinnonalalle tai toimintoon. Mikäli johonkin yksikköön on vähemmän kiinnostusta kuin paikkoja on tarjolla, toteutetaan uusi haku jolloin ne, jotka eivät vielä ole saaneet paikkaa, voivat hakea työpaikkaa toisella kierroksella.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.12.2018 alkaen (sis. alv paperilehdillä 10 % / digilehdellä 24 %)