Paikalliset | 22.01.2019 08:46

Talvipäivä toi vipinää suksivuokraamoon

Talvipäivä toi vipinää suksivuokraamoon

Maarian Mahdin Annika Pekkola asettaa hiihtokenkiä hyllyyn Impivaaran suksivuokraamossa, joka avautui lauantaina.

—Kiirettä on ollut. Termospullon kahvit ovat tänään jääneet juomatta, sanoi Maarian Mahdin Kari Tikka lauantaina hieman ennen Impivaaran suksivuokraamon sulkeutumista.

Suksivuokraamo oli lauantaina ensimmäistä päivää avoinna tänä talvena. Tieto tuntui saavuttaneet hiihtohaluiset, sillä väkeä oli saapuneet paikalle jo ennen vuokraamon avautumisaikaa. Joukossa oli huomattavan paljon ulkomaalaisia, joista osa kokeili hiihtoa ensimmäisen kerran. Ainakin tällä hetkellä lunta riittää.

Viime talvena Impivaarassa vuokrattiin suksia yli 3.000 kertaa. Lisäksi koululaiset käyttivät vuokraamon suksia noin 5.500 kertaa. Huonoina lumitalvina vuokrauskertoja on ollut noin 500.

Suksivuokraamon ja sukset omistaa Turun kaupunki, joka on tehnyt yhteistyösopimuksen Maarian Mahdin kanssa. Tikan laskujen mukaan menossa on 16:s talvi, kun Mahti ylläpitää vuokraamoa.

—Jos perheen lapset haluavat kokeilla hiihtoa, vuokravälineillä pääsee hyvin alkuun, Tikka vinkkaa.

Lapsilta ja nuorilta vuokra on yksi euro kahdelta tunnilta. Jos samanlaisen suksipaketin sauvoineen ja kenkineen ostaisi uutena kaupasta, hinta olisi halvimmillaan noin 150 euroa. Aikuisten vuokrahinta on 5 euroa, työttömien ja alennusryhmien vuokrahinta on 3 euroa.

Perinteisen tyylin suksia vuokrataan enemmän kuin luistelusuksia. Osassa suksia kova käyttö alkaa jo näkyä. Useampikin asiakas kysyi, voisivatko sukset olla vuokralla esimerkiksi yön yli, mutta kaupungin määräämät vuokra-ajat ovat selvät: kaksi tuntia.

Suksivuokraamo toimii kontissa, ja ainakin ulkopuolisen silmin tilat saisivat olla väljemmät, sillä varsinkin lauantain kaltaisina kiirepäivinä ahdasta oli. Vuokraamo on avoinna säävarauksella lauantaisin ja sunnuntaisin.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %)