Paikalliset | 22.01.2019 07:00

Espoosta tukea Tunnin junalle

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä pitää Tunnin junaa Turkuun ajankohtaisimpana infrahankkeena ja edellytyksenä Etelä-Suomen kehitykselle. Sekä ilmastotavoitteiden saavuttaminen että Etelä-Suomen taloudellinen kasvu ja aluekehitys vaativat raidehankkeen pikaista toteuttamista.

—Suomi tarvitsee raiteisiin tukeutuvat kehityskäytävät lännestä itään ja etelästä pohjoiseen. Suomen kestävyydelle ja kilpailukyvylle elintärkeitä hankkeita ei pidä asettaa vastakkain, vaan niitä kaikkia pitää viedä eteenpäin ja päättää niiden toteutuksesta sen mukaisesti, miten ja milloin ne on mahdollista toteuttaa ja rahoittaa, Mäkelä linjaa.

Espoon kaupunginjohtaja muistuttaa, että Tunnin juna Turkuun on merkittävä asia koko Etelä-Suomelle, ei vain radan päätepisteille.

—Rata ei vain kytke yhteen kahta suurta keskusta, vaan tuo kaikki radan varren paikkakunnat tiiviiksi osaksi pääkaupunkiseutua. Tunnin juna on ajankohtaisin infrahanke, koska sen suunnitelmat ovat valmiina ja rakentaminen voitaisiin aloittaa heti, Mäkelä jatkaa.

Espoon kehitykselle Tunnin juna on olennainen, koska siihen sisältyy Espoon kaupunkirata. Se tuo Espooseen merkittäviä uusia mahdollisuuksia asuntorakentamiseen ja työpaikkojen syntymiseen käytännöllisesti ja ympäristöystävällisesti radan varrelle.

Tunnin juna myös yhdistää teknologisesta osaamisestaan tunnetun Espoon tiiviimmin telakka- ja autoteollisuudestaan tunnettuun Lounais-Suomeen. Alueen positiivisen rakennemuutoksen vaikutukset voivat näin levitä entistä laajemmalle.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %)