Paikalliset | 16.01.2019 18:12

Luvassa lumipyryä ja huonoa ajokeliä

Ilmatieteen laitoksen tämän päivän ennusteen mukaan lumisade voi haitata aamuliikennettä. Lunta kertyy Turku–Lahti–Savonlinna-linjan eteläpuolella 10—20 senttimetriä, rannikon tuntumassa jopa enemmän.

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan lumisade alkaa jo yöllä.

Maan eteläosan yli itään kulkee torstaipäivän aikana syvenevä, voimakas matalapaine sateineen. Matalapaineeseen liittyvät sateet tulevat pääsääntöisesti lumena, mutta etelärannikolla voi ajoittain sataa myös vettä. Tuuli on voimakasta, lumi kinostuu ja pakkaslumi pöllyää.

—Voimakkaan tuulen kera tuleva lumi haittaa merkittävästi raide- ja maantieliikennettä, sanoo päivystävä meteorologi Eerik Saarikalle Ilmatieteen laitokselta. Matalapaineen jälkipuolella maan eteläosassa pohjoistuuli on puuskaista, ja tuuli puhaltaa ylimmillään 13—16 metriä sekunnissa.

—Vähäiset tuulen ja lumen aiheuttamat yhteisvaikutukset ovat mahdollisia. Suurin vaikutus yhteiskuntaan lienee kuitenkin liikenteen ongelmilla, varsinkin jos niihin ei varauduta riittävästi esimerkiksi varaamalla runsaasti aikaa työmatkoihin ja pitämällä vapaa- ja etätyöpäiviä, meteorologi Eerik Saarikalle sanoo.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %)