Paikalliset | 15.01.2019 09:09

Lääkäripula ei vaivaa tienoon terveyskeskuksia

Lääkäripula ei vaivaa tienoon terveyskeskuksia

Elina Salovaara toimi eilen Härkätien terveyskeskuksessa konsultoivana lääkärinä. Salovaara on työskennellyt Härkätiellä vuodesta 2015, ja viihtynyt ainakin toistaiseksi hyvin. —Täällä on hyvä porukka!

Lääkäriliitto tiedotti viime viikolla Suomen terveyskeskusten lääkäritilanteen heikkenemisestä. Täyttämättömiä lääkärinpaikkoja oli lokakuussa 227, joiden täyttäminen oli muuttunut entistä hankalammaksi.

Härkätien terveyskeskuksessa lääkärinvirkoja on 19.

—Meidän tilanteemme on tällä hetkellä vallan mainio, kaikki paikat on täytetty. Tilanne on kuitenkin jatkuvasti muuttuva, sillä nuoret lääkärit perustavat perheitä tai erikoistuvat, ja heidän sijaistamisensa voi välillä olla kimuranttia. Tämä kuuluu kuitenkin pelin henkeen ja on lopulta positiivinen asia, Liedon kunnan terveyspalvelujohtaja ja Härkätien johtava lääkäri Juha Aalto kertoo.

Eniten ongelmia terveyskeskuslääkäreiden palkkaamisessa on Etelä-Karjalassa, Etelä-Savossa, Kainuussa ja Keski-Suomessa.

Härkätien houkuttelevuuden takana on Aallon mukaan paitsi kätevä etäisyys Turusta, myös Härkätiellä lääkäreiden viihtyvyyden tehdyt satsaukset.

—Virkoja on perustettu lisää, jotta lääkäreiden työtaakka olisi kohtuullinen. Tällä hetkellä työpaikan kysyjiä on hieman enemmän kuin mitä voimme palkata, joten tilanne on meidän kannaltamme hyvä, Aalto toteaa.

Työnantajan maine isossa roolissa

Ruskon terveyskeskusta pyörittävä Raision kaupunki on sekin sijainniltaan oivalla paikalla. Kaupungissa lääkärinvirkoja on parisenkymmentä, Ruskon terveyskeskuksessa neljä.

—Aina kun lääkärinvirka on auennut, olemme saaneet hyviä ja päteviä hakijoita. Raision terveyskeskuksessa tilanne on optimaalinen, Ruskolla välillä hieman hankalampi. Ehkä pieneen yksikköön hakeutuu enemmän kokeneita lääkäreitä, nuoremmat taas arvostavat kollegoiden tukea, Raision kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg arvelee.

Sandbergin mukaan olennaiset syyt hyvään tilanteeseen ovat sijainti ja hyvä maine.

—Kun vieressä on opinahjo, josta vuosittain valmistuu uusia lääkäreitä, osa heistä päätyy myös meille. Myös työnantajan ja työyhteisön hyvä maine takaa sen, että lääkäreitä avoimiin virkoihin myös pyrkii. Lääkäreiden keskuudessa työpaikkatiedot liikkuvat kyllä tehokkaasti, Sandberg päättää.

 

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %)