Paikalliset | 10.01.2019 12:19

Turun seudun jätettä poltetaan Salossa kahden vuoden kuluttua

Lounavoima Oy:n Saloon rakennettavan ekovoimalaitoksen rakennustyöt ovat valmiina alkamaan. Yhtiön hallitus teki investointipäätöksen laitoksen rakentamisesta viime viikolla.
Lounais-Suomen Jätehuolto Oy ja Salon Kaukolämpö Oy omistavat Lounavoiman, jonka Salon Korvenmäkeen rakennettava laitos tuottaa kierrätyskelvottomasta polttokelpoisesta jätteestä lähienergiaa.
Uuden jätevoimalan rakentaminen tuli ajankohtaiseksi, kun Turun Orikedolla toiminut voimala lopetti toimintansa ympäristöluvan päätyttyä. Sen jälkeen Topinojalla paalattua Turun seudun polttokelpoista jätettä on kuljetettu muualle Suomeen ja myös sekä Viroon että Ruotsiin.
Korvenmäen ekovoimalaitoksen rakentaminen alkaa maanrakennustöillä tammikuun loppupuolella. Varsinaisia rakennustöitä päästään aloittamaan suunnitelman mukaisesti maaliskuun lopulla. Tavoitteena on, että ekovoimalaitoksessa käytetään jätettä polttoaineena ensimmäisen kerran tammikuussa 2021. Täysin valmis ja testattu kaukolämpöä sekä sähköä tuottava laitos on kesäkuussa 2021.
Lounais-Suomen Jätehuollon omistajakuntiin kuuluvat muun muassa  Lieto,  Rusko  ja Turku. Suurin omistaja on Turun kaupunki 23 prosentin osuudella.

 

Rauli Ala-Karvia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.12.2018 alkaen (sis. alv paperilehdillä 10 % / digilehdellä 24 %)