Paikalliset | 10.01.2019 02:29

Lieto on Varsinais-Suomen kakkonen yrittäjyysilmapiirissä

Varsinais-Suomen Maakuntaennusteen tulosten perusteella maakunnan yrittäjät ovat edelleen optimistisia talousodotuksissaan, vaikka kasvuodotukset ovat laskeneet viime vuodesta.


Yrittäjät arvioivat, että liikevaihto, kannattavuus, henkilöstön määrä ja investoinnit jäävät heidän yrityksissään viimevuotista alhaisemmalle tasolle.


Siitä huolimatta varsinaissuomalaiset yrittäjät ovat edelleen kasvuodotuksissaan tämän vuosikymmenen toiveikkaimpien vuosien tasolla ja kasvun varsinaissuomalaisissa yrityksissä ennakoidaan jatkuvan.


Liikevaihtonsa kasvuun uskoo edelleen 46  ja kannattavuutensa kasvuun 34 prosenttia maakunnan yrittäjistä.


Toiveikkaimpina alkavaan vuoteen talousodotuksissaan
lähtevät naantalilaiset ja lietolaiset yrittäjät. Liedossa talousodotukset ovat kasvaneet kaikilla mittareilla mitattuna, kun taas Naantalissa yrittäjät ovat muita toiveikkaampia liikevaihto-odotustensa ja henkilöstönsä määrän suhteen.
Naantali ja Lieto ovat muita toiveikkaampia myös henkilöstöodotuksissa.

Kaarinassa paras ilmapiiri

Yrittäjyysilmapiirivertailussa parhaaksi on arvioitu Kaarinan yrittäjyysilmapiiri. Kaarinassa yrittäjyysilmapiiriä kuvaava saldoluku on 79 ja se on noussut 12 yksikköä. Arviota on nostanut yrittäjyysilmapiirin erinomaiseksi tai hyväksi arvioivien osuuden nousu 82 prosenttiin samalla, kun yrittäjyysilmapiirin huonoksi arvioivien osuus on pysynyt 3 prosentissa.


Toiseksi parhaaksi yrittäjyysilmapiiri on arvioitu Liedossa, jossa saldoluku 76 on laskenut 10 yksikköä. Liedossa kukaan vastaajista ei kuitenkaan arvioi yrittäjyysilmapiiriä huonoksi.


Naantalissa kunnan ja yritysten välistä yhteistyötä kuvaava saldoluku on tänä vuonna 64 ja siinä on peräti 20 yksikön nousu viime vuoteen verrattuna.

Useina vuosina kärkipaikkoja kunnan ja yritysten välisissä yhteistyöarvioissa pitäneet Lieto ja Kaarina sijoittuvat Naantalin jälkeen seuraaviksi. Liedossa yhteistyötä kuvaava saldoluku on 62 (5 yksikköä viimevuotista alhaisempi) ja Kaarinassa 56 (5 yksikköä viimevuotista alhaisempi).

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.12.2018 alkaen (sis. alv paperilehdillä 10 % / digilehdellä 24 %)