Paikalliset | 08.01.2019 10:39

Väkivaltaa, eristämistä ja katteettomia hoitoja

Väkivaltaa, eristämistä ja katteettomia hoitoja

Anni Alituvan mukaan Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus KTO:n epäasiallinen toiminta on yleisesti tiedossa, mutta siitä on puhuttu hyvin vähän ääneen. Liedon vammaispalveluita Alitupa kehuu vuolaasti. Äidin kainalossa Onni Alitupa.   

Lieto teki viime kesänä selvityspyynnön Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus KTO:lle. Yksi selvityskohde oli Littoisissa sijaitseva Palomäen asumisyksikkö, jonne kunnan taholta tehtiin myös tarkastuskäynti.


—Olemme kokeneet, että henkilökunta ei ole kaikilta osin asiantuntevaa. Huolta on ollut asiakkaiden hoidosta. Selvityspyyntö tehtiin erityisesti vanhempien kertoman perusteella, selventää Liedon perhe- ja sosiaalipalvelujohtaja Krista Ryödi.


Ylen MOT kertoi (3.1.) KTO:n epäammattimaisista toimintatavoista. Artikkeliin oli jututettu kuntayhtymänä toimivan keskuksen asiakkaiden huoltajia sekä entisiä työntekijöitä, jotka kuvailivat kehitysvammaisiin lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa hoitotapaa väkivaltaiseksi. Lieto ostaa KTO:lta esimerkiksi kuntoutuspalveluita.


Yksi Ylen haastattelemista oli Ilmarisissa asuva Alituvan perhe. Perheen esikoinen Onni Alitupa, 14, oli viime keväänä neljän viikon hoitojaksolla KTO:ssa Paimiossa.


—Onni oli hoitojakson jälkeen aivan poissa tolaltaan. Hän ei ole sen jälkeen ollut enää entisensä, Anni Alitupa kuvailee lastaan Turun Tienoolle.

 

LUE KOKO ARTIKKELI tiistain (8.1.2019) Turun Tienoosta

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.12.2018 alkaen (sis. alv paperilehdillä 10 % / digilehdellä 24 %)