Paikalliset | 04.12.2018 08:24

Ruskolla kiinnostusta 5-vuotiaiden maksuttomaan varhaiskasvatukseen

—Lautakunta suhtautui kokeiluun myönteisesti. Sitä aletaan Ruskon osalta selvittää, kertoo Ruskon vs. varhaiskasvatusjohtaja Maarit Ketola.


Valtioneuvosto päätti jatkaa viisivuotiaiden maksuttoman varhaiskasvatuksen kokeilua. Kokeiluun osallistuvalle kunnalle voidaan myöntää avustusta, jos se järjestää kaikille vuonna 2014 syntyneille lapsille 20 tuntia viikossa maksutonta varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatusta. Kokeilu alkaa 1.8.2019 ja päättyy 31.7.2020.


Kokeilun tarkoitus on muun muassa selvittää, miten maksuttomuus vaikuttaa 5-vuotiaiden lasten varhaiskasvatuksen osallistumisasteeseen sekä sitä, edistääkö maksuton varhaiskasvatus vanhempien työllistymistä. Tarkoitus on myös luoda suuntaviivoja 2-vuotiselle esiopetukselle.


—Laadukas varhaiskasvatus vaikuttaa myönteisesti lasten myöhempään oppimiseen ja koulutiehen. Varhaiskasvatus tasaa lähtökohtien eroja ja sosioekonomisten ryhmien välisiä eroja oppimistuloksissa. Näin se vahvistaa koulutuksellista tasa-arvoa ja ehkäisee syrjäytymistä, perusteli opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa.
Kokeilu on ollut tämän vuoden käytössä esimerkiksi Turussa.

 

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.12.2018 alkaen (sis. alv paperilehdillä 10 % / digilehdellä 24 %)