Paikalliset | 03.12.2018 17:56

Keskuskoulun joukkue Taitaja-kilpailuun Joensuuhun

Liedon Keskuskoululla on oma edustuksensa valtakunnallisessa Taitaja9-kilpailussa. Kisa järjestetään ensi toukokuussa Joensuussa.
Keskuskoulun joukkue on nimeltään ROAAR ja sen muodostavat Ronja Liukas, Aatu Hakala ja Roope Räty.


Lietolaisjoukkue kisasi keskiviikkona Turun ammatti-instituutin Juhannuskukkulan koulutalossa. Tällöin mittelöitiin aluefinaali, jossa oli mukana 24 joukkuetta eri puolilta Varsinais-Suomea.


Lietolaisjoukkue oli kahdeksan parhaan joukossa, mikä tarkoittaa, että he pääsivät etenemään valtakunnalliseen finaaliin.


Varsinais-Suomen aluefinaalin voiton vei Turun Nummenpakan koulun Aurajoen yksikön Nasball-joukkue, jossa kilpailivat Olli Ranto, Vilho Ranto ja Aapo Hakala.
Taitaja9 on peruskoulun 7.—9.-luokkalaisille tarkoitettu leikkimielinen kilpailu, jossa mitataan oppilaiden kädentaitoja. Ratkaisevaa on nopeus ja työsuorituksen oikeellisuus. Kilpailujen tehtävät voivat olla esimerkiksi linnunpöntön rakentamista, renkaanvaihtoa, painopisteen määrittämistä tai napin ompelua.
Taitaja9 on Skills Finland ry:n ammattitaitokilpailuperheeseen kuuluva tiimikilpailu, jota on järjestetty 16 vuoden ajan. Ammattitaitokilpailujen tavoitteena on kohottaa ammatillisten oppilaitosten vetovoimaisuutta.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.12.2018 alkaen (sis. alv paperilehdillä 10 % / digilehdellä 24 %)