Pääkirjoitus | 12.11.2020 00:00

Keskuskoulu lienee tiensä päässä

Liedon Keskuskoulun tulevaisuudesta päätetään kunnanvaltuuston joulukuun kokouksessa 14.12. Vaihtoehtoja on käytännössä kaksi: joko koulu peruskorjataan, tai sen paikalle rakennetaan kokonaan uusi oppilaitos.


Päättäjiä ei käy kateeksi. Nykyisellään neljässä eri rakennuksessa toimivaa yläkoulua on tutkittu vuosikaudet, mutta yhtä selkeää syytä koulun käyttäjien sisäilmaoireiluun ei ole löytynyt. Selkeän virheen korjaaminen kun olisi paljon laajaa ja epävarmaa korjausprojektia nopeampi ja edullisempi toimenpide. Toisaalta uuden koulun rakentaminen olisi Liedon kunnan historian kallein yksittäinen hankinta. Kun kunnan taloustilanne on samaan aikaan historiallisen huono, helppoja ratkaisuja ei ole.


Kaikki valtuustoryhmät toistelevat itsestäänselvää viestiä turvallisista ja terveellisistä koulutiloista. Kun kuitenkin kolmannes Keskuskoulun käyttäjistä oireilee, ratkaisujakin pitää tehdä. Valtuutettu Niina Piipon (sd.) sanoin: Jossain vaiheessa tutkimustuloksiin pitää alkaa uskoa, ja päätöksiä tehdä. Näillä näkymin niiden aika on siis kuukauden päästä.


Oli valtuuston päätös mikä tahansa, tilanne on päällä vielä vuosia. Vaikka Keskuskoulu laitettaisiin kiinni huomenna, väistötiloja ei kunnassa ole. Edessä on parakkiaikaa, hajautettua opiskelua ja hulppeaa rahanmenoa. Remontin keskellä opiskelu on hankalaa. Uusi koulu voisi valmistua ehkä parissa vuodessa. Nykyiset oppilaat eivät siis uutta Keskuskoulua näe, mutta mikäli valtuusto päättää koulun korjata, seuraavien ikäluokkien sisäilma olisi nykyistä parempaa. Toivottavasti.

Matti Lehtonen

Lue vanhempia pääkirjoituksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.