Pääkirjoitus | 08.10.2020 07:45

Hyvinvointikeskuksella loistava tulevaisuus?

Tarvasjoen hyvinvointikeskus saa näillä näkymin jatkaa toimintaansa osana Liedon kunnan palveluita ainakin vuoteen 2030 asti. Vuonna 2010 valmistunut, 5,5 miljoonaa euroa maksanut rakennus todettiin kunnan sisäisessä selvityksessä edelleen tarpeelliseksi osaksi kunnan palvelutuotantoa. Vaikka Tarvasjoen väki kokonaisuutena vähenee, yli 75-vuotiaiden määrä tuplaantuu seuraavan vuosikymmenen aikana.

Lopullista päätöstä asiasta ei ole vielä tehty. Silti on vaikea kuvitella, että luottamushenkilöt päättäisivät perusteellisen selvityksen vastaisesti. Hyvinvointikeskuksen säilyttäminen lienee järkevää paitsi palveluntuotannon, myös tarvasjokelaisten mielialojen vuoksi. Kirjaston ja uimahallin lakkauttamisten jälkeen lisää pahaa mieltä ei kunnan itäkantille kaivata.

Hyvinvointikeskus oli aikanaan yksi merkittävä syy siihen, että Tarvasjoen kunta ajautui kriisikunnaksi ja liitettiin valtioneuvoston päätöksellä osaksi Lietoa. Vanhojen muistelun sijaan selvitys katsoo eteenpäin, ja esittää hyvinvointikeskukseen remonttia, ruokapalveluiden ja kiinteistönhuollon ulkoistuksia ja talon kehittämistä edelleen paikallisten olohuoneeksi. Nämä ovat kelpo ajatuksia ja lisäisivät rakennuksen käyttöastetta ja käyttäjäkuntaa.
Se, miten selvityksen ehdottama uusien asukkaiden houkuttelu Tarvasjoelle onnistuu, on toinen asia. Aloittaa voisi vaikka siitä, että kunnalliset palvelut kelpaisivat ja riittäisivät kiinnostuneille.

Matti Lehtonen

Lue vanhempia pääkirjoituksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.