Pääkirjoitus | 13.08.2020 08:43

Koulujen alkaminen laittaa opettajat ja perheet tiukille

Kouluvuosi alkoi Tienoon alueen kouluissa kuluvalla viikolla. Kummallisen kevään ja kotimaisen kesäloman jälkeen koululaiset ja toisen asteen opiskelijat aloittivat urakkansa ainakin alkuun normaaleissa merkeissä. Toivoa sopii, että kouluvuosi voidaan viettää mahdollisimman tavallisesti.
Keväällä, kun lähiopetuksesta siirryttiin etäopetukseen, mullistui lapsiperheiden arki. Yhtäkkiä alaikäisiä piti valvoa, ruokkia ja opettaa omien töiden ja muiden velvoitteiden ohella. Joillekin kotona möllöttely oli ihanaa laatuaikaa, toisille stressaavaa painajaista.
Kynnys etenkin koulujen sulkemiseen on kevättä korkeammalla. Sosiaaliset ja taloudelliset seuraukset kun voisivat nousta viruksen vaikutuksia vakavammiksi. Kouluissa ja päiväkodeissa on tehty kaikki mahdollinen, jotta sairauksia — koronaa tai kausiflunssaa — ei levitettäisi. Käsihygieniasta, turvaetäisyyksistä ja matalan kynnyksen kotiinjäämisestä toivotaan tehoja.
Oma merkityksensä on lasten suojelemisella. Jokainen kauhukuva ei ole lasten korville sopivaa kuultavaa, ja puhtauttakin voi opettaa leikin varjolla.
Uudet käytännöt ovat kuntien vastuulla, noudattaminen kaikkien muiden. Venymistä tarvittiin jo keväällä, ja sitä tarvitaan myös ainakin syksyn ajan.

Matti Lehtonen

Lue vanhempia pääkirjoituksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.