Pääkirjoitus | 16.07.2020 08:59

Kesätöistä saa palkkaa ilman veroja

Ajatus "rahasta puhtaana käteen" eli ilman veroja houkuttaa ihmistä. Nyt siis kannattaa tarttua tilaisuuteen, sillä teollisuus ja kotitaloudet tarvitsevat luonnonmarjoja ja ovat niistä valmiit maksamaan. Parhaillaan kypsyvä mustikkasato näyttää näillä tienoilla melko hyvältä, joten mättäiltä on otettavissa selvää rahaa.

Arktiset Aromit muistuttaa tiedotteessaan, että luonnonmarjoistamme suurin osa jää poimimatta, vaikka ne ovat verrattomia sekä ravitsemuksen että ympäristön kannalta. "Puhtaita superfoodeja vailla hiili- ja vesijalanjälkeä!", kampanja hehkuttaa.

Satoisimpia ja kaupallisesti merkittävimpiä marjoja ovat puolukka, mustikka ja lakka, mutta sekä myyntiin että kotitarvekäyttöön on poimittavissa useita muitakin marjoja.

Marjastaminen ei sovi laiskoille, sillä saaliin vuoksi joutuu kumartelemaan ja kulkemaan epätasaisessa maastossa joskus pitkiäkin matkoja. Mutta kannattaa muistaa, että jokainen marjoista saatu euro on verosta vapaata. Vaikka ei tienaisi kuin kympin päivältä, sekin on kymmenen euroa enemmän kuin tulee paikallaan makaamisesta tai joutilaana istumisesta.

Kesätöitä vaille jääneet koululaiset, työttömät ja lomautetut sekä hyväkuntoiset eläkeläiset saavat marjastamalla aimo tulonlisäyksen — ja samalla terveellistä liikuntaa.

Rauli Ala-Karvia

Lue vanhempia pääkirjoituksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.