Pääkirjoitus | 25.06.2020 09:51

Pitkä piina loppui, varovaisuus silti yhä tarpeen

Maan hallitus päätti tiistaina, ettei se enää anna tiettyyn ikärajaan perustuvaa suositusta fyysisten kontaktien välttämisestä. Päätös on helpotus ennen muuta niille yli 70-vuotiaille, josta iso osa on noudattanut suositusta lähikontaktien välttämisestä. Mitä pidempään suositus on jatkunut, sen enemmän se on tuntunut arestilta, joka vaikuttaa ihmisen fyysiseen ja psyykkiseen kuntoon.

Kuten valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa tuli esiin, lähikontakteissa on kuitenkin hyvä noudattaa edelleen pidättyvää linjaa ja käyttää yksilöllistä harkintaa. Pitää siis edelleen ottaa huomioon henkilön kokonaistilanne ja yksilölliset riskitekijät, sillä koronavirus elää vielä keskuudessamme.

Valtioneuvoston suositus laajalle etätyölle päättyy 1. elokuuta. Hallitus katsoo, että kesälomakausi heinäkuussa mahdollistaa joustavasti vaiheittaisen siirtymisen kohti normaaleja työn tekemisen olosuhteita.

Moni on kiitellyt etätöitä, mutta monelle työyhteisölle siitä on myös koitunut käytännön ongelmia, koska usein kodit sijaitsevat etäällä työpaikoista, joten nopeat reagoinnit työpaikan lähiympäristöön ovat mahdollisia vain niillä, jotka ovat fyysisellä työpaikallaan. Myös koulujen sulku ja huoltajien etätyöt olivat yhdistelmä, jossa vain hyvällä tahdolla ja perheen työnjohdolla sekä koulu että työt tulivat asiallisesti hoidetuksi.

Onneksi tänä kesänä on riittänyt lämpöä, sillä kylmä ja sateinen suvi olisi saattanut romahduksen partaalle ne, joiden kesään kuuluu piipahtaminen Välimeren tai Atlantin rannoilla. Nyt matkustusrajoituksia on poistettu, mutta lomamatkailussakin harkinta on valttia.

Rauli Ala-Karvia

Lue vanhempia pääkirjoituksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.