Pääkirjoitus | 07.05.2020 08:40

Koronaa tunkee jo korvistakin ulos

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan koronaviruksen epidemiahuippu on vasta tulossa, mutta moni kansalainen alkaa olla kurkkuaan myöten täynnä koko aihetta. Korona on hallinnut uutistoimintaa jo useita viikkoja. Moni on alkanut vältellä uutisia ja ajankohtaisohjelmia ja alkanut katsoa sen sijaan vaikka Reinikaista tai Pientä taloa preerialla.

Uutisten välttely on ymmärrettävää, koska epidemia aiheuttaa huolta omasta ja läheisten terveydestä. Myös koronan vuoksi asetetut rajoitukset rassaavat ihmisiä. Moni kaipaa jo paljon vapaampaa liikkumista ja asiointia kuin nyt hallituksen päättämät väljennykset antavat myöden.

Ikävintä uutismitan täyttymisessä on se, että ihmiset saattavat muuttua turhan huolettomiksi tai ihan välinpitämättömiksi. Käsihygieniaan opittiin maaliskuun puolivälissä. Käsiä pestiin useammin kuin koskaan ja käsidesipulloista suorastaan tapeltiin. Nyt pesukerrat kauppojen eteistiloissa ovat selvästi vähentyneet, ja käsihuuhteiden tarjonta on selvästi kysyntää runsaampaa.

Eiliseen mennessä Suomessa oli todennettu 5.573 tartuntaa. Koronaviruksen aiheuttamiin sairauksiin oli kuollut 246 suomalaista. Jos epidemian alettua luvut tuntuivat hurjilta, nyt niihin suhtaudutaan jo vähätellen. Vaikka asiantuntijoiden ohjeet muun muassa suojainten käytöstä ovat ristiriitaisia, varovaisuuteen on edelleen syytä, jotta tautihuippu pystytään pitämään mahdollisimman matalana. Se on edellytys sille, että voimme vielä tänä vuonna palata niinsanottuun normaaliin elämään.

Rauli Ala-Karvia

Lue vanhempia pääkirjoituksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.