Pääkirjoitus | 30.04.2020 06:00

Henkilökohtaisia kontakteja tarvitaan yhä

Vaikka poikkeusolot ovat estäneet kokousten järjestämisen, esimerkiksi kunnallisia kokouksia ei ole kokonaan voitu jättää pitämättä. Sekä Liedossa että Ruskolla kunnanvaltuustot kokoontuivat maanantaina etäkokouksina. Se tarkoitti sitä, että kunnantalolla oli vain muutama luottamus- ja virkamies, muut olivat kuva- ja ääniyhteyden päässä, useimmiten omissa kodeissaan.

Kokoukset sujuivat hyvin, ja toiminnan julkisuusedellytykset toteutuivat niin, että Liedon valtuuston kokousta seuraamaan oli kunnantalolle mahdollista mennä rajoitettu määrä ihmisiä. Ruskolla taas kokous tallennettiin ja julkaistiin seuraavana päivänä kunnan sähköisillä kanavilla.

Yrityselämässä erilaiset videokokoukset ovat olleet jo arkipäivää. Kun ei lennetä maakunnasta tai mantereelta toiselle, säästyy aikaa ja rahaa. Kunnan ja seurakunnan hallinnossa julkiset videokokoukset olkoot kuitenkin vain poikkeuksia. Asioiden käsittely ja ennen muuta päätösten pohjana oleva keskustelu onnistuu vuorovaikutteisena parhaiten silloin, kun ollaan yhdessä koolla. Viestintä toiselta toiselle on muutakin kuin alaviistosta otettu kasvokuva ja ääni. Sanottavan painotukset ja debatin kulku näyttää ja käyttää ihmistä kokonaisvaltaisemmin.

Kun päättäjät ovat yhdessä, myös ennen kokousta tai sen jälkeen tapahtuvalla epämuodollisella juttelulla on yhteisöä lujittava voima. Sen vuoksi on toivottavaa, että normaali kokoontumisvapaus koittaa viimeistään kesän jälkeen.

Rauli Ala-Karvia

Lue vanhempia pääkirjoituksia

Alexander https://csdn.net/ | 03.12.2021 21:41

Alexandertachitibi1975237704@mail.ru

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.