Pääkirjoitus | 30.01.2020 09:16

Sijaiset ja sijaisten sijaisten tuuraajat

Työkierto on monessa yrityksessä toimiva menetelmä saada uudenlaisia näkökulmia ja ratkaisutapoja työtehtäviin. Onnistuneesta työkierrosta hyötyy sekä työnantaja että työntekijä.

Aina pestien vaihtaminen ei johdu organisaation kehittämispyrkimyksistä vaan tilanteen pakosta. Liedon kunnan uusi organisaatiomalli on työn alla, ja kun kunnassa on vielä työväen vähentämiseen pyrkivä yt-menettely käynnissä, ulkopuolelta ei joka tehtävään voi rekrytoida uusia ihmisiä.

Sosiaali- ja terveystoimen johtotilanne näyttää olevan virkaa tekevien ja viransijaisten täyttämä. Toimialajohtajan sijaisena toimi melko pitkän sosiaali- ja terveystoimen talous- ja hallintopäällikkö, jonka eläköidyttyä määräaikaiseksi toimialajohtajaksi tuli perhe- ja sosiaalipalvelujohtaja. Kunnan terveyspalvelujohtaja erosi virastaan, ja nyt tehtävää hoitaa vastanottopalvelujen ylilääkäri.

Ja on organisaatiossa muitakin sijaistuksia. Teknisen johtajan ja kaavoitusjohtajan pestit yhdistettiin muutamia vuosia sitten ja alueita johtamaan nousi johtavan rakennustarkastajan paikalta vt. toimialajohtaja. Nyt hänen tilalleen etsitään sisäisellä haulla seuraajaa, joista vankimmin paikassa ovat kiinni kiinteistöpäällikkö tai toimitilapäällikkö. Tuleeko jomman kumman paikalle sitten vt- tai vs-päällikkö?

Eikä tässä vielä kaikki, kirjastoakin johtaa vs. palvelupäällikkö. Siinä kysymys on perhevapaasta.

Rauli Ala-Karvia

Lue vanhempia pääkirjoituksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.