Pääkirjoitus | 04.04.2019 08:24

Kansanvallan juhlaviikot käynnistyivät

Valta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontuva eduskunta. Kansanvaltaisen järjestelmämme juhlaviikot käynnistyivät eilen, kun ennakkoäänestys alkoi. Eilen kello 17:ään mennessä lietolaista äänioikeutetuista oli äänensä antanut 434 henkilöä eli 2,9 prosenttia äänioikeutetuista. Ruskolla samaan aikaan äänestysprosentti oli 3,4 ja ruskolaisia äänestäneitä 162.

Turku, jota moititaan matalan äänestysprosentin kaupungiksi, keräsi eilen ensimmäisten 10 tunnin aikana äänestysprosentiksi 5,1. Se tarkoittaa, että iltapäivän viiteen mennessä 7.724 turkulaista oli äänensä antanut.

Arvon ehdokkaat, ei mitään hätää! Tämä on vasta alkua, joten kampanjat käykööt täydellä höyryllä. Ja kyllähän niitä ehdokkaiden mainoksia on kohtalaisesti myös tämän päivän Tienoossa.

Vaalipaneelit kuuluvat vaalienalustoimintaan. Sen lisäksi, että televisiossa on kolmella kanavalla lähes ilta illan perään samoja naamoja esittämässä näkemyksiään, myös paikalliset paneelit ovat tärkeitä. Ruskolla pidettiin vaalipaneeli jo pari viikkoa sitten. Tiistaina Liedon, Kaarinan ja Paimion yrittäjäyhdistykset järjestivät kimpassa Kaarina-salissa vaalipaneelin, jossa olivat edustettuina kaikki eduskuntapuolueet pois jättäytyneitä Sinisiä lukuun ottamatta. Keskustelu liippasi yrittäjiä kiinnostavia aiheita, mutta poliitikko pystyy puhumaan politiikkaa, oli aihe mikä hyvänsä.

Kahvi, grillimakkara ja jossain päin letut ja hernekeittokin tuoksuvat, kun ehdokkaat houkuttelevat äänestäjiä pysähtymään oman sanansa äären. On hyvä, että aktiivisuutta riittää. Toivoa sopii, että aktiivisuuttaan näyttävät myös äänestäjät. Ennakkoäänestämisen mahdollisuudet tuodaan suurinta osaa tämänkin tienoon asukkaita niin lähelle, että luulisi äänestämisen olevan helppoa ennakkoon tai sitten varsinaisena vaalipäivänä.

Jotta saamme näköisemme ja arvojemme mukaisen eduskunnan, jokaisen äänioikeutetun tulee oikeuttaan käyttää.

Rauli Ala-Karvia

Lue vanhempia pääkirjoituksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.