Pääkirjoitus | 26.03.2019 08:59

Tampereella halua sekoittaa junakuvioita

Varsinais-Suomessa on aika pontevasti ja melko yksituumaisesti patisteltu Rantaradan kunnostusta niin, että junaliikenne Helsingistä Turkuun voisi nopeutua. Puhutaan tunnin junasta, joka taittaisi nykyisen ja entisen pääkaupungin välin reilussa tunnissa.

Tamperelaiset haluavat vaalien alla panna paremmaksi ja mahdollisesti sekoittaa varsinaissuomalaisten suunnitelmia. Kokoomuksen tamperelainen kansanedustaja Sofia Vikman haluaa Tampereelle alle tunnin junan sekä nopeat ratayhteydet koko Suomeen.

Vikman perustele ihan terveestä sitä, että päärata ruokkii kasvua ja työllisyyttä ja yhteyksien nopeutuminen helpottaa suuren ihmisjoukon arkea joka päivä. Pääradan kapasiteetti ja kunto eivät Vikmanin mielestä tällä hetkellä vastaa tämän päivän tai tulevaisuuden vaatimuksia. Samaa voidaan sanoa rantaradasta, jossa on radasta johtuvia viivästyksiä jos ei päivittäin niin ainakin viikottain.

Tavaraliikennettä ei Turusta Helsingin kautta päästä jamaan, ja Lounais-Suomen kannalta olennaista olisi parantaa Turusta Toijalaan kulkevaa rataa tavara- ja Helsingin rataa henkilöliikenteen kuljettamiseen. Varsinaissuomalaistenkin onneksi Sofia Vikman lupaa, että kokoomus haluaa katsoa koko Suomen liikenneyhteydet kuntoon. "Nopeilla junayhteyksillä saadaan kasvatettua työssäkäyntialueita, helpotettua ihmisten arkea ja vahvistettua elinkeinoelämän edellytyksiä koko Suomessa”.

Tosi on, mutta aikataulun pitää olla sellainen, että kehnossa kunnossa nyt oleva rataosuus Turusta Helsinkiin on listan kärjessä. Tunnin junaa toki toivotaan, mutta olennaisempaa on, että radan välityskyky paranee ja radasta johtuvat myöhästymiset saadaan minimiin.

Rauli Ala-Karvia

Lue vanhempia pääkirjoituksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.