Pääkirjoitus | 05.02.2019 09:27

Kun hoitaa hommansa, siitä palkitaan

Viikonvaihteessa Tienoon alueelle tuli mukavasti valtakunnallista tunnustusta. Palkinnot osoittavat sen totuuden, että kun tekee hommansa oikein ja hyvin, siitä palkitaan. Yrittämättä ei mitään saa — paitsi laiskan maineen.

Liedon Yrittäjät palkittiin Suomenlahden aallolla järjestetyssä Vaikuttajafoorumissa Suomen parhaana paikallisyhdistyksenä 200—500 jäsenyrityksen kategoriassa. Jo aiemmin Liedon yhdistys nimettiin Varsinais-Suomen parhaaksi.

Palkintoperusteissa korostui yhdistyksen hyvä yhteistyö kunnan kanssa. Työ näkyy muun muassa keskustan kaavoituksessa sekä omistajanvaihdosten ja matkailun edistämisessä. Lisäksi alueen yritysten työvoimapulaan on vastattu rekrytointitapahtumilla ja tiedottamalla tehokkaasti oppisopimuskoulutuksesta.

Liedossa yrittäjäyhdistyksen toiminta on tuttua, ja palkitsemisen hetkellä tuntuu jopa vähän omituiselta, että eivätkö muiden paikkakuntien yhdistykset sitten toimikaan kotikuntansa eteen samalla tavalla.

Lämmittävä tunnustus tuli myös lietolaiselle Villa Järvelälle, joka sai avantouinnin SM-kilpailujen yhteydessä tunnustuksen Suomen parhaana avantouintipaikkana. Littoistenjärven rannassa toimiva perheyritys apukäsineen on kasvattanut paitsi mainettaan, myös mahdollisuuksia yhä kasvavalle talviuimarijoukolle. Viikottain Järvelässä käy avannossa 1.500 uimaria. Luvusta voi moni uimahallikin olla kateellinen.

Vaan tulihan sitä tunnustusta muualtakin. MS Parman Veltti Hanhela palkittiin Suunnistusvalmentajien päivillä Vuoden seuravalmentajana. Hanhela on tehnyt menestyksellistä työtä MS Parman naissuunnistajien kanssa. Viime vuonna tuli Venlojen viestin kolmas sija ja Viestiliigan voitto.

Maakunnallisesti ilahduttavaa viime viikonvaihteessa oli alueen urheilijain palkitseminen eri lajiensa parhaina ja yhden kaikkien aikojen menestyneimmän — Liisa Peltolan — nimeäminen maakunnan urheilun Hall of Fameen.

Rauli Ala-Karvia

Lue vanhempia pääkirjoituksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.