Pääkirjoitus | 22.01.2019 08:44

Millainen on äänestäjän kuluttajansuoja?

On ihmisiä, joiden mielestä loikat kuuluvat yleisurheilukentälle eikä politiikkaan. Ryhmästä toiseen vaihtamista periustellaan usein sillä, että se uusi ryhmä onkin "oma poliittinen kotini". Tai sitten on se toinen selitys, että en "saanut omia tavoitteitani eteenpäin" omassa ryhmässäni.

Yksinpurjehtijana kuuluisuuteen noussut Harry Harkimo ei viihtynyt eduskunnassa siinä ryhmässä, jonka ehdokkaana hän oli paikkansa Arkadianmäeltä hankkinut. Nyt pitää olla oma liike. Harkimo kaipaa miehistöä, ja suurin osa tulevista kansanedustajaehdokkaita on maakunnallisetikin täysin tunetemattomia.

Eilen julkistettu veto ottaa jo kerran aikaisemmin tällä vaalikaudella puolueesta toiseen loikannut Maria Lohela Harkimon eduskuntaryhmään tuskin muodostuu suureksi voitoksi uudelle poliitielle liikkeelle, sillä Lohela on jo aiemmin ilmoittanut, ettei hän halua kansanedustajaehdokkaaksi.

Harkimolla on draaman tajua, sen verran kireälle hän veti vieterin eilisessä tiedotustilaisuudessa. Ja jaksoi toistaa, että "kukaan ei ole veikannut oikein" uutta kansanedustajaa. Monikaan ei edes mustanut Lohelan olevan eduskunnan jäsen sen jälkeen, kun hän jätti edellisen loikan jälkeen puhemiehen tehtävän.

Liedon kirkkovaltuustossakin tuntui pieni kihahdus, kun yksi valtuutetuista, Minna Mäkinen, ilmoitti lähtevänsä ryhmästä, jonka riveistä hänet oli valittu. Tällä loikalla tuskin on muita kuin kahvipöytäjutusteluvaikutuksia sen suhteen, millainen on äänestäjän kuluttajansuoja.

Meidän tulevaisuus -ehdokaslista oli "epäpyhä allianssi", jonka muodostivat kokoomuslaiset ja sosialidemokraattiset ehdokkaat blokkamaan keskustalaisten ylivaltaa seurakuntapolitiikassa. Emme olisi tavattoman isosti ihmeissämme, vaikka ryhmänvaihtoja tapahtuisi Liedon kirkkovaltuuston nelivuotiskudella enemmänkin.

Rauli Ala-Karvia

Lue vanhempia pääkirjoituksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.