Pääkirjoitus | 28.12.2018 22:32

Isot kiitokset kärkipoliitikoille yhteistyöstä

 

Julkaisemme tänään 28.12.2018 alueemme johtavien kunnallisten luottamushenkilöiden kommentteja päättymässä olevan vuoden asioista ja kohta alkavan uuden vuoden näkymistä. Kysymykset lähetettiin Liedon ja Ruskon kunnanvaltuustojen ja kunnanhallitusten ykköspuheenjohtajille sekä Turun ainoalle Ohikulkutien pohjoispuolen eli Maarian ja Paattisen alueen kaupunginvaltuutetulle.

Kiitämme kaikkia vastanneita, jotka halusivat avata alueidensa asukkaille sitä, mitä on nyt ja mitä tulossa. Ruskon ja Turun hallinnossa olevilta löytyi kymmenkunta minuuttia aikaa vastata muutamaan kysymykseemme.

Pettymykseksi on pakko kirjata se, että Liedon kunnanvaltuuston puheenjohtaja ja kunnanhallituksen puheenjohtaja eivät reagoineet edes kyselymme siihen osaan, jossa pyysimme ilmoittamaan, jos eivät halua kysymyksiin vastata.

Ymmärrämme toki, että poliitikot ovat jatkuvasti oman puolueensa ja kuntansa asioiden paineen alla niin kiireisiä, ettei löydy aikaa vastaamiseen. Silti harmitus oli suuri, koska Lieto on väkimäärältään suurin alue, jossa pyrimme palvelemaan niin tilaavia kuin lukevia asiakkaitamme kaikilla tiedoilla, joita heidän kotikuntansa asukkaat vain suinkin voivat vaaleissa valituilta edustajiltaan saada.

Yksityisenä ihmisenä ja vieläpä yksityisenä kuntapoliitikkona jokainen toki määrittelee itse ne rajat, joissa haluaa julkisesti esiintyä. Mutta jos kyse on luottamustehtävästä, jossa valittu edustaa koko kuntaa, silloin olisi syytä häivyttää mahdolliset vastenmielisyyden tunteensa.

Tienoon kysymyksiin vastaaminen on toki pieni juttu, eikä siitä kieltäytyminen kerro ylimielisyydestä – enemmänkin asioiden tärkeysjärjestykseen panemisesta. Ikävämpi lommo valtuuston ykköspuheenjohtajan kylkeen tuli, kun tämä kieltäytyi edustamasta Liedon kuntaa valtakunnallisilla Yrittäjäpäivillä sillä perusteella, että ay-liike vastusti eduskunnassa käsittelyssä ollutta esitystä pienten yritysten irtisanomismenettelyn huojentamisesta. Kuntapoliitikko voi näin tehdä, ei kunnanvaltuuston puheenjohtaja, joissa roolissa hänet oli tilaisuuteen kutsuttu. Tuon tapauksen jälkeen oli kuultavissa hienoista paikallisen sinipunan liitosten ratinaa.

Lue vanhempia pääkirjoituksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.