Urheilu | 10.09.2020 11:59

Yritys nousi kanveesista ja liikuttaa nyt lapsia yleisurheilun parissa

Yritys nousi kanveesista ja liikuttaa nyt lapsia yleisurheilun parissa

Ruskon Yrityksen puheenjohtaja Niina Pekkala (87) juoksi toiseksi naisten 100 metrillä. Voiton vei Evelina Ojaniittu, yksi Yrityksen nuorista valmentajista.

RUSKO Viime vuonna päättynyt Ruskon Yrityksen hiljaiselo on muisto vain. Takavuosina menestynyt yleisurheiluseura kuihtui vuosikymmen sitten, kunnes seuraverkkarit kaivettiin naftaliinista viime vuonna lasten yleisurheilukoulua varten. Viikonloppuna Ruskon Yritys ja Vahdon Tuisku järjestivät pitkästä aikaa yhteiset yleisurheilukisat Ruskon kentällä.
—Olennaisia juttuja ovat matala osallistumiskynnys, yhdessä harrastaminen ja eri lajien kokeilu. Kilpailuissa menestyminen ei ole päätavoitteemme, Ruskon Yrityksen tuore puheenjohtaja Niina Pekkala tiivistää.
Pekkalalla itsellään on Yrityksen paidassa juostu SM-kisojen kuudes sija N16-sarjan viestissä 90-luvun lopulta. Aikuisten vetäjien rinnalla varsinaisesta lasten yleisurheiluvalmennuksesta vastaavat nuoret ruskolaiset aktiiviurheilijat.
—Heitä pyysimme viime vuonna mukaan ja ilahduttavasti nuoret lähtivät mukaan. Viisi vetäjää ovat kaikki ruskolaisia, mutta urheilevat naapurikaupunkien seuroissa.
Ruskon Yritys kilpailee harrastajista samassa sarjassa pesäpallon, jalkapallon, salibandyn ja muiden joukkuelajien kanssa. Niina Pekkala korostaa kuitenkin, että yleisurheiluharjoituksissa kerran viikossa käyminen ei ole muilta lajeilta pois.
—Harrastuspaikatkin ovat Ruskolla vierekkäin ja erinomaisessa kunnossa.
Mikäli mielii mukaan toimintaan, kannattaa ilmestyä Ruskon urheilukentälle maanantaisin kello 18.30. Kynnys on matala ja katto korkealla.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.