Paikalliset | 09.12.2021 08:24

Vapaaehtoisten hiihtolatujen tekijöiden urakointi palkittiin Vuoden ruskolaisena tekona

  • Vuoden ruskolainen teko 2021 -tunnustuksella palkittiin vapaaehtoiset hiihtolatujen tekijät, joiden puolesta palkinnon vastaanotti Jari Ellmén. Kuvassa Ellmén Vahdon urheilukentän maastossa viime tammikuussa.

  • Ruskon itsenäisyyspäivän tilaisuudessa kameran näkymättömissä riitti kiirettä. Kuvassa oikealla äänitekniikasta vastannut Marko Hurula. Vasemmalla kirkkoherra Pasi Salminen, keskellä Pertti Karppinen Ruskon Rintamaveteraaneista.

  • Itsenäisyyspäivän juhlassa esiintyivät muun muassa Elsa Osala ja Veikko Satto.

Rusko Hiihtolatujen teko talkoilla kaiken kansan iloksi palkittiin Vuoden ruskolainen teko 2021 -tunnustuksella Ruskon kunnan ja Ruskon seurakunnan järjestämässä itsenäisyyspäivän juhlan tilaisuudessa.

Viime talvi oli pitkästä aikaa kunnollinen lumitalvi. Kunnan teknisen toimen apuna hiihtolatuja olivat tekemässä vapaaehtoiset Jari Ellmén, Pasi Koski ja Markus Rantala.
Tunnustukseen kuuluvan kunniakirjan vastaanotti vapaaehtoisten puolesta Jari Ellmén.
—Kiitos maanomistajille, että saamme tehdä latuja heidän mailleen, Ellmén muistutti.
—Tunnustus on meille suuri kunnia. Tämä saa minut sanattomaksi.


Ruskolla itsenäisyyspäivä alkoi juhlajumalanpalveluksella sekä kunniakäynnillä sankarihaudoilla.
Itsenäisyyspäivän tilaisuus järjestettiin kunnantalon valtuustosalissa ilman yleisöä. Tilaisuus lähettiin suorana internetissä.
Juhlan päätössanoissaan kirkkoherra Pasi Salminen mietti vaihtoehtoista historiaa. Entä, jos Suomi ei olisikaan itsenäinen? Mikä olisi toisin? Mitä meillä olisi ja mitä meillä ei enää olisi?
—Olen kysynyt tätä koulujen itsenäisyyspäivän juhlissa. Lapset ovat ymmärtäneet ja miettineet tätä asiaa. Meillä on Ruskolla hieno nuoriso, Salminen sanoi.

Tilaisuudessa esiintyivät Seela Vilkkinen (kitara) ja Emilia Nurminen (viulu). Säestäjänä toimi Lottamaria Saksa (kitara).
Lisäksi esiintyivät Elsa Osala (laulu) ja Veikko Satto (sähkökitara), Lilja-Nora Laihonen (lausunta) ja Arttu Honkanen (kitara ja laulu).
Tilaisuuden alkusanat lausui ja tilaisuuden juonsi kanttori Hanna Likitalo-Goesch.

Tallenne itsenäisyyspäivän tilaisuudesta on esillä kunnan kotisivulla kaksi viikkoa. Laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta edellyttää julkisen sektorin tekstittämään julkaisemansa video- ja audiosisältönsä, jos ne ovat esillä yli 14 vuorokautta.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.