Paikalliset | 22.02.2024 12:07

Vanhojentansseihin kutsuttiin jopa presidentti Niinistö

Lietohallin aulassa vastassa on kimalluksen täyttämä odottava tunnelma. On pitkiä mekkoja, tummia pukuja ja viime hetken ehostautumista. Lukion vanhojentanssien perjantainen päivänäytös on alkamassa. Yleisön joukossa on sekä kutsuvieraita että oppilaita, mutta kutsun olivat saaneet myös Liedon kaupunginjohtaja ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja.

Urho Heinonen ja Saku Hakala vanhojentanssien mediatiimistä kertovat, että kutsun tansseja seuraamaan sai jopa tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

—Hänen neuvonantajansa vastasi kutsuumme sähköpostitse. Viesti oli positiivinen, mutta vastaus kieltävä. Hän kiitti kutsusta, mutta presidentillä on loppukaudellaan kuitenkin aikataulupaineita, Urho Heinonen kertoo.

Lienee kenties ensimmäinen kerta, kun Liedon lukion vanhojentansseihin on tasavallan presidenttiä koskaan kutsuttu.

—Meille oli jo iso voitto siinä, kun saimme kutsuun vastauksen, Heinonen jatkaa.

 

Erityistarpeet huomioon

Valmistautuminen lukiotaipaleen yhteen merkittävimmistä päivistä alkoi Heinosen ja Hakalan mukaan jo marraskuussa.

—Päivä on spesiaali ja tähänastisen lukion hienoin, he toteavat.

Etenkin likuntarajoitteisen Saku Hakalan huomioiminen vanhojentanssipäivänä oli kaikkien tanssijoiden yhteinen tavoite.

—Uutta näkökulmaa tansseihin tuo se, että erityistarpeeni huomioitiin, Saku Hakala sanoo.

—Saku on saatu hienosti osaksi juhlaa ja hänelle on tehty tasavertaiset mahdollisuudet osallistua, Urho Heinonen jatkaa.

Hakala kertoo, että tanssiparin askeliin tehtiin muutoksia ja kaikki tanssit muokattiin niin, että myös hän voi niihin osallistua. Hakala oli saanut oman roolinsa myös tanssijoiden omassa vapaamuotoisessa tanssissa.

Päivänäytökseen suunnanneita Heinosta ja Hakalaa ei vielä jännittänyt.

—Iltanäytös enemmänkin. Silloin paikalla ovat vanhemmat ja sukulaisia.

Illalla tapahtumaa täydensivät Liedon soittokunta, orkesterinjohtajanaan Markus Länne. Tanssien teemana oli tänä vuonna elokuvateatteristakin tuttu Barbie. Esityksessä päästiin seuraamaan Barbien ja Kenin vuorovaikutusta tanssien väleissä. Juontajina toimivat lukion ensimmäisen vuoden opiskelijat Jasmin Schneider sekä Ellen Keskilä. Lisäksi mukana oli tanssijoita Novidasta.

Tänä vuonna vanhojentansseissa oli läsnä vielä kansainvälinen lisänsä. Lukion Erasmus+ -ohjelman kautta koululla vieraili kahdeksan espanjalaista nuorta, jotka osallistuivat vanhojentanssien neljään eri numeroon.

—He ovat tämän viikon Liedossa opettajansa kanssa ja harjoittelivat tansseja etänä etukäteen. He pääsevät tutustumaan meidän tanssiperinteeseen ja meidän lähtiessä Sevillaan vastavierailulle, pääsemme tutustumaan La Feria -kulttuuriin vastavuoroisesti, liikunnanopettaja Riina Kolkkala kertoo.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.