Paikalliset | 21.10.2021 07:49

Vahdontien rumpusillan uusiminen käynnissä Ruskolla

Vahdontien rumpusillan uusiminen käynnissä Ruskolla

Ruskon kiertoliittymän vierestä uusitaan putkisiltoja ja siirretään kevyen liikenteen väylää. Työt alkoivat maanantaina ja valmista pitäisi tulla kuukaudessa.

Rusko Varsinais-Suomen ELY-keskus uusii loka—marraskuun aikana Ruskon Vähäsillan maantiellä 2012. Vähäsilta sijaitsee Kaharintien ja Vahdontien kiertoliittymän eteläpuolella.
Sillan uusimistyön ajaksi liikenne ohjataan siltapaikan viereen rakennettavalle kiertotielle ja kohteessa on alennettu nopeusrajoitus. Työt alkoivat maanantaina kiertotien rakentamisella ja kestävät noin kuukauden.

Vähäjoki alittaa Virusmäki-Vahto maantien 2012 ja viereisen raitin erillisillä putkisilloilla Ruskon Pappilan kohdalla. Molemmat putkisillat ovat huonokuntoisia ja ne on päätetty korvata yhdellä pidemmällä teräsputkisillalla. Sillan muutoksen takia nykyisen jalkakäytävän ja pyörätien linjausta muutetaan noin sadan metrin matkalla. Kevyen liikenteen väylä tuodaan lähemmäs maantien ajorataa.

Kiertotie sijaitsee nykyisen siltapaikan vieressä ja on lyhyt. Liikenteen käytössä on koko työn ajan kaksi kaistaa sekä jalankulku- ja polkupyörän talutusyhteys. Nopeusrajoitus työkohteessa on alimmillaan 30 kilometriä tunnissa.
Urakoitsijana hankkeessa toimii Destia Oy.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi




Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.