Paikalliset | 21.12.2023 11:33

Turun liikuntalautakunnalta kannanotto Paattisten liikuntamahdollisuuksien puolesta

Turun liikuntalautakunnalta kannanotto Paattisten liikuntamahdollisuuksien puolesta

Turun liikuntalautakunta on julkaissut kannanoton, joka käsittelee Paattisten alueen liikuntamahdollisuuksia. Turun kaupunginhallitus on lähitulevaisuudessa päättämässä Pohjois-Turun alueen palvelukokonaisuudesta, johon sisältyy myös Paattisten aluetalon jatko.

—Me liikuntalautakunnan jäsenet toimimme kaupungin arvojen mukaisesti ja toteutamme Yhteisöllinen Turku -kärkihankkeen mukaisesti monipuolista liikuntapalvelujen verkostoa tasapuolisesti kaupunkialueille, myös Pohjois-Turkuun. Lautakunta käy kokouksissaan keskustelua alueiden palveluiden tasavertaisuudesta ja lautakunta on aktiivisesti hakenut tietoa siitä, onko Paattisten aluetaloa jatkossakin mahdollista käyttää. Lautakunnalla on toive, että alueelliset palvelut säilyisivät jatkossakin mahdollisimman hyvinä, kannanotossa kerrotaan.

Liikuntalautakunnan puheenjohtaja Sini Häkkinen (kok.) kertoo, että lautakunta päätti tehdä kannanoton, sillä se ei itse pääse käsittelemään aluetalon asiaa päätöksenteossaan.

—Helmikuussa liikuntalautakunnan listalla oli päätösesitys aluetalon kuntosalin korvaavan tilan hankkimisesta. Tilapalvelut oli tullut johtopäätökseen, että aluetalon elinkaari tulee päättää ja etsiä sille korvaava tila.

Lautakunta tutustui aluetalon kunnosta saamiinsa tietoihin ja totesi, että sen materiaalit olivat puutteellisia.

—Emme tehneet talon kunnosta ja ylläpitokuluista saamiemme tietojen perusteella päätöksiä, ennen kuin saamme paikkansa pitävää materiaalia, Sini Häkkinen kertoo.

Hän kertoo lautakunnan pitävän tärkeänä, että Paattisten liikuntapalvelut pysyisivät riittävinä riippumatta siitä, onko aluetalon jatko rakennuksen kunnon puolesta mahdollista.

—Jos paikalliset haluavat tiloissa liikuntaharrastusta jatkaa ja kuntotutkimuksen puolesta tilat ovat terveelliset, eivätkä investoinnit ole kohtuuttomat, ei itsellänikään ole tarvetta olla asiasta muuta mieltä.

—Mutta jos tilanne kuntotutkimusten pohjalta on se, ettei rakennuksen jatko ole mahdollista, haluan henkilökohtaisesti, että siinä tapauksessa korvattavat tilat turvataan, hän jatkaa.

Häkkinen kertoo, että selvitysten perusteella aluetalon kunnostus vaatisi 2—3 miljoonan euron investoinnit.

—Henkilökohtainen näkemykseni on, että summa on haastavan iso. Tähän haluamme lautakuntana tarkennusta. Lisäksi haluaisimme tietoa ylläpitokustannuksista, jotka oli myös arvioitu varsin korkeiksi.

Kannanoton tekeminen oli Häkkisen mukaan aiheellista, sillä aihe ei palaa enää liikuntalautakunnan pöydälle. Lautakunta kuitenkin saa asiaan liittyen paljon yhteydenottoja ihmisiltä edelleen.

—Pohjois-Turun olosuhteista on keskusteltu paljon. Myös varapuheenjohtaja Joni-Juhani Laakso (ps.) pitää keskustelua aiheesta aktiivisesti yllä, jotta asia etenisi. Olemme yrittäneet selvittää asiaa osaltamme. Välitimme kannanoton myös Turun pormestaristolle sekä kaupunginhallitukselle, joka todennäköisesti asiaa käsittelee ensi vuoden alussa.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.