Paikalliset | 01.12.2022 15:23

Tortinmäen asukasillan ykköstoiveena oli kevyen liikenteen väylä

Tortinmäen asukasillan ykköstoiveena oli kevyen liikenteen väylä

Tortinmäen asukasillan yleisön ykköstoiveena oli kestoaihe: Säkyläntien varteen odotetaan edelleen kevyen liikenteen väylää, jonka tarpeesta on puhuttu jo vuosikymmeniä. Toinenkin toive liittyy liikenteeseen. Säkyläntiellä on viidenkympin nopeusrajoitus Tortinmäen keskustan kohdalla, mutta sitä ei noudateta. Paikalle tuotu ”peltipoliisi” hillitsisi vauhtia.

Asukkailla on toiveita myös kaupungin suuntaan. Alueelle kaivataan viemäröintiä. Tortinmäki on osa Turkua, mutta kyläläisten mielestä aluetta ei nähdä tasavertaisena kaupungin muiden osien kanssa. Yksi ehdotus oli, että kyläyhdistyksen senioripäivänä paikalle voisi tulla myös terveydenhoitaja. Kaivataan myös Tortinmäen alueella olevien kuntien keskinäistä yhteistyötä.

Tortinmäen kuntorata ja jääkiekkokaukalo ovat Turun kaupungin alueella, mutta kyläläiset hoitavat niitä talkoilla. Kuntoradan maastoon toivotaan puiden karsintaa. Sellainen tosin luvattiin tehdä jo kolme vuotta sitten, kun silloinen kaupunginjohtaja, nykyinen pormestari Minna Arve vieraili Tortinmäessä.

Yleisöä kiinnosti tietää, milloin kuntoradalle tehdään hiihtolatu. Vastaus on, että latu tehdään, kun on tarpeeksi lunta niin, että radan pääsee kiertämään latukelkalla. Tässä yhteydessä tuli esille myös toive, että talkooväkeen liittyisi myös lapsiperheiden vanhempia keksimään toimintaa lapsille ja nuorille.

Tiistaisen asukasillan olivat järjestäneet Eloisa Pohjois-Turku -hanke yhteistyössä Tortinmäen Kyläyhdistyksen kanssa. Illan aluksi Saila Äyräntö kertoi hankkeesta sekä pohjoisturku.fi-sivuista, joissa on muun muassa Pohjois-Turun tapahtumakalenteri sekä tietoa alueen yhdistyksistä.

 

Muistelua vanhoista ajoista

Kyläillassa Tortinmäen kyläyhdistyksen toimintaa esitteli yhdistyksen sihteeri Mari-Anne Nyman. Kyläyhdistyksen yhtenä hankkeena on järjestää vanhojen valokuvien näyttely teemalla Tortinmäki ennen ja nyt. Maariassa järjestetään muisteluiltoja ja sellaisia voisi olla myös Tortinmäessä.

Kyläyhdistyksen toimintaa ovat kesäiset iltatorit, jotka ovat olleet suosittuja.

Jokaisen kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona eläkeläiset kokoontuvat kylätalolle viettämään aikaa yhdessä. Paikalle voi tulla, vaikka eläkeläiskorttia ei vielä olisikaan taskussa.

Kyläyhdistyksen kotisivut ovat osoitteessa tortinmaki.info.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.