Urheilu | 04.02.2021 08:33

Tomi ja Tero Rönnemaa vauhdissa F-Cupissa

Tomi ja Tero Rönnemaa vauhdissa F-Cupissa

Rönnemaa Racing Teamin lietolaiset Tomi ja Tero Rönnemaa osallistuivat Ilomatsissa F-Cupin avauskilpailuun. (Kuva: Marko Kyöstilä)

Ilomatsi Lietolaisveljekset Tomi ja Tero Rönnemaa osallistuvat tänä vuonna ralliautoilun F-Cupiin, eli rallin harrastesarjaan. Sarjassa on viisi osakilpailua, joista ensimmäinen oli viime viikonloppuna Ilomantsissa. Seuraavat osakilpailut ovat Hankasalmella, Mäntsälässä, Laitilassa ja Orimattilassa.
—Kauteen on valmistauduttu kalustoa huoltamalla ja testiä ajamalla. Testaaminen täällä on ollut vaikeaa, kun ei ole kunnon talvikelejä, eikä olla lähdetty kauemmas testaamaan, kertoo Tero Rönnemaa.
—Nuotitusvaiheessa huomasimme teiden olevan nopeita isoja teitä. Kiire olisi tiedossa pikkukoneisella Corollallamme.
Rönnemaiden kisa alkoi hieman turhan varovaisesti. Kahden erikoiskokeen jälkeen huoltoon saavuttaessa sijoitus luokassa oli 10. ja yleiskilpailussa 19.
—Kahdella seuraavalla erikoiskokeella koitettiin parantaa ajoa ja kiriä eroa sekä parantaa sijoituksia. Huoltoon nelosen jälkeen. Sijoitus oli luokan 9. ja yleiskilpailun 17.
—Huollossa päätimme vielä yrittää viimeisellä liki 32 kilometrisellä päätös-ek:lla tosissaan. Ek meni mukavasti, ja sijoitus nousi yllätykseksemme luokan kolmanneksi ja yleiskisan kahdeksanneksi.
Osa kanssakilpailijoista ohitettiin ajamalla. Osa keskeytti.
—Kisasta jäi hyvä fiilis. Auto toimii ja ajoon tiedetään parannettavat asiat, jotta seuraavassa kisassa olisimme heti alussa lähempänä kärkeä.
Kotiin vietäviksi tulivat tärkeät pisteet sarja-avauksesta. F-Cup jatkuu 20. helmikuuta Hankasalmella.
—Tiet olivat hienot, lunta oli runsaasti ja päästiin ajamaan hieno talviralli kunnon talvisissa olosuhteissa. Kiitokset pitää aina antaa myös mukana oleville yhteistyökumppaneillemme, jotka tämän homman meille mahdollistavat.
Rönnemaat yrittävät saada kauteen myös muutama lähialueen kisan ja Saaremaarallin. Osa ajetaan omalla autolla, joitain ralleja myös Skoda Fabia R5 -autolla.
Rönnemaa Racing Teamia voi seurata myös Facebookissa.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.