Paikalliset | 20.05.2021 09:21

Tarvasjoen liikuntahallia ei saa miljoonalla

Tarvasjoen liikuntahallia ei saa miljoonalla

Tarvasjoen liikuntatila rakennetaan yhtenäiskoulun ja Hämeen Härkätien väliin. Koulun ja hallin väliin tulee katettu käytävä.

Tarvasjoen koulun yhteyteen rakennetaan liikuntahalli, muttei valtuuston päättämällä miljoonalla. Tarjouskilpailuun tuli kolme vastausta, joista edullisin ylitti määrärahan 185.000 eurolla. Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja -valtuustolle SG-Rakentajat Oy:n tekemän tarjouksen hyväksymistä.
Liikuntahalli toteutetaan KVR-urakkana.
—KVR-urakassa rakentaja vastaa koko hankkeesta suunnittelusta viimeistelyyn. Sovittu urakkahinta voidaan ylittää vain tilaajan, tässä tapauksessa kunnan, erillisellä päätöksellä. Se keventää kunnan roolia, Liedon kunnan teknisten palveluiden toimialajohtaja Anne Ahtiainen kertoo.
Liedossa KVR-mallia ei ole aiemmin käytetty. Yksinkertainen, koulun ja kunnan liikuntapalveluihin suunniteltu liikuntahalli on uuden toimintatavan testaamiseen hyvä.
—KVR-hankinta vaatii tavallista tarkempaa ja yksityiskohtaista ennakkosuunnittelua. Sitä saadaan, mitä tilataan. Esimerkiksi Keskuskoulu-hankkeen kohdalla mallin kokeilu ensimmäistä kertaa olisi liian laaja kokonaisuus, Ahtiainen arvelee.
Uuden liikuntatilan rakentaminen alkaa elokuun alussa ja valmista pitäisi tulla vuoden 2022 kesällä. Lopulliset hallisuunnitelmat hyväksyy tekninen lautakunta vielä kesäkuun kokouksessaan.

Koko linjassa muihin halleihin

Tarvasjoen Urheilijat oli jättänyt Liedon kunnalle muistuksen koskien Tarvasjoelle rakennettavan liikuntahallin tiloja. Muistuksessa tuotiin esille, että hallissa ei ole tilaa kuntosalille, salin koko on liian pieni, suunnitelmissa ei ole otettu huomioon kaikkia käyttäjäryhmiä, sali on liian pieni yläkouluikäisille ja liikuntasalin käyttöaste tulee olemaan pienempi kuin Tarvashovin urheilusalilla. Lisäksi seura kysyi hallin rahoituksesta ja mahdollisesta valtionavusta. Kunnanhallitus vastasi seuralle.
—Liikuntasalin koko on määritelty talousarvion määrärahan puitteissa. Erityisesti on otettu huomioon Liedon muiden koulujen liikuntasalien mitoitus sekä yhdenvertaisuus alueiden välillä. Tarvasjoen koulun liikuntasalia hyödynnetään Tarvasjoella asuvien kuntalaisten liikuntamahdollisuuksien parantamiseksi. Kyseessä on kuitenkin koulun liikuntasali, mikä määrää salin mitoituksen, hallitus lausuu.
Vastauksen mukaan Tarvashovin urheilusalin käytettävyys ja täyttöaste on huonosti verrattavissa suoraan uuteen liikuntasaliin. Suurin huolenaihe lienee liikuntasalin soveltuvuus kilpaurheiluun ja sen harjoitteluun.
Mitä tulee hankkeen rahoitukseen ja tukimuotoihin, tuen saaminen olisi edellyttänyt huomattavasti suurempaa hankekokonaisuutta. Tuen saaminen olisi kuitenkin ollut epävarmaa.
Kunnanhallitus kiittää Tarvasjoen Urheilijoita aktiivisuudesta.
—Talouden realiteetit ja kuntalaisten yhdenvertainen kohtelu eivät kuitenkaan mahdollista kaikkien toiveiden ja tarpeiden täyttämistä, kunnanhallitus toteaa.

Matti Lehtonen

 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.