Paikalliset | 27.01.2022 08:21

Tarvasjoen liikuntahalli valmistumassa ajallaan

  • Tarvasjoen liikuntasalin rakentamistyöt ovat puolivälissä. Valmista tulee kesällä, lupaavat SG-Rakentajat Oy:n vastaava mestari Antti Peltola (vas.), Liedon kunnan kiinteistöpäällikkö Jouko Jortikka ja LVI-insinööri Jaakko Seppälä.

  • Koulun tiloista pääsee jatkossa liikuntasaliin katettua ja kuivaa käytävää pitkin.

Tarvasjoki Elokuussa alkanut liikuntahallin rakentaminen Tarvasjoen yhtenäiskoulun kylkeen etenee taas aikataulussa. Urakka ehti loppuvuodesta venähtää ennakoidusta aikataulusta muutaman viikon pitkäksi, mutta pääurakoitsijana toimiva SG-Rakentajat Oy on kirinyt aikataulun kiinni. Edellinen työmaakokous pidettiin viikko sitten.

—Koronasta johtuen tiettyjen rakennuksen osien toimittaminen sakkasi. Vaikka kaikki tilattiin ajoissa, esimerkiksi ulkoseinäelementtien ja kattotuolien toimitukset viivästyivät. Urakoitsija on kirinyt sen jälkeen aikataulua kiinni hienosti, Liedon kunnan kiinteistöpäällikkö Jouko Jortikka kertoo.

Joulun ja uuden vuoden välipäivinä valettiin pohjalaatta, ja alkuvuodesta aloitettiin sisätyöt. Valmista on määrä tulla heinäkuun alkuun mennessä.

Sali nimenomaan koulun käyttöön

Tarvasjoen liikuntahalli on ensimmäinen Liedon kunnan KVR-urakkana tilaama rakennusprojekti. KVR-urakkamallilla eli kokonaisvastuurakentamisella on myös kansanomaisempi nimitys: avaimet käteen. Sekä suunnittelusta että rakentamisesta vastaa siis sama rakentaja, eikä tilaajan eli kunnan tarvitse kuin valvoa projektin etenemistä. Yleensä KVR-malli on paikallaan, kun tilaajan vaatimukset ovat selvät ja ennakkosuunnittelu tarkasti tehty.

—Kunnan kannalta malli on toiminut hyvin. Omat resurssit ovat tiukoilla muiden projektien kanssa, ja tämä vapauttaa työtunteja toisiin kohteisiin, Jouko Jortikka toteaa.
Muita kohteita ovat esimerkiksi eri päiväkotien ja koulujen korjausprojektit sekä uuden Keskuskoulun suunnittelu. Myös Keskuskoulun uudisrakentaminen on ajateltu toteuttaa KVR-mallilla.

Millainen Tarvasjoen liikuntahallista sitten tulee? Hintalappu on noin 1,185 miljoonaa, ja etukäteen hallista pelättiin tulevan liian pieni.
—Siitä tulee nimenomaan koulun liikuntasali, joka palvelee koulun käyttöä erinomaisesti. Salin lattia on vastaava kuin Taatilan koulussa, joka on muutenkin toiminut mallina tälle hallille. Vapaa sisäkorkeus on seitsemän metriä, mikä mahdollistaa esimerkiksi lentopallon pelaamisen. Varastotilaa on tavallista enemmän, ja saliin on käynti sisäkautta koulun tiloista, Jortikka tiivistää.

Ei siis mikään kilpaurheiluhalli, mutta pätevä liikuntatila paikallisille.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.