Urheilu | 28.01.2021 09:34

TarU Hockey tähtää Tähtiseuraksi

TarU Hockey tähtää Tähtiseuraksi

TarU Hockey haluaa parantaa toimintaansa osallistumalla Tähtiseura-laatuohjelmaan. Arkistokuvassa kuluvan kauden U12-joukkue harjoituksissa viime marraskuussa.

Tarvasjoki Monelle urheilua seuraavalle on tuttu liikunnan Nuori Suomi -järjestelmä. Olympiakomitea on uudistanut järjestelmän. Tähtiseura-ohjelma on suomalaisille urheiluseuroille tarkoitettu laatuohjelma, joka tarjoaa tukea ja apuvälineitä seuran toiminnan kehittämiseen ja laadun parantamiseen.
—Lajiliitot saivat itse päättää, luovuttavatko ne seuroille Tähtiseura-statuksen suoraan Nuori Suomi -statuksen pohjalta vai vaativatko ne seuroja uudelleen auditointiin, kertoo TarU Hockeyn toiminnanjohtaja Lauri Isotalo.
—Jääkiekkoliitto velvoittaa seuroja auditointiin ja hyvä niin, sillä omaa toimintaa on tärkeä tarkastella mahdollisimman monelta kantilta.
Suomessa on tällä hetkellä vain seitsemän Jääkiekkoliiton Tähtiseuraa. TarU Hockey haluaa joukkoon mukaan.
—TarU Hockeyn Tähtiseura-prosessi lähti käyntiin Jääkiekkoliiton länsirannikon alueen kutsusta. Turun alueen neljä keskisuurta seuraa kartoitti yhteisessä palaverissa omaa tilannettaan ja haluaan kehittää oman seuransa toimintaa.
Kaikilla seuroilla ei ollut mahdollisuuksia osallistua, mutta TarU Hockey halusi ehdottomasti olla mukana hankkeessa. Hanketta on pohjustanut toiminnanjohtajan työnsä ohella käymä johtamisen erityisammattitutkinto. Tutkinnon töinä toteutettiin seuran kehitystyöhön liittyviä hankkeita. Suurimpina olivat seuran arvojen ja mission määrittäminen syksyllä 2019.

Tähtiseuraksi vielä tänä keväänä

Tähtiseura-hanketta auditoi Jääkiekkoliiton länsirannikon alueen aluepäällikkö Heikki Suutala, Lounais-Suomen Liikunnan ja Urheilun seurakehittäjä Maikku Miet-ntinen, Jääkiekkoliiton seurakouluttaja Pertti Koski ja aluevalmentaja Vesa Leh-ntonen.
—Prosessin myötä olemme huomanneet, että seuran identiteetti kasvattajaseurana on vahva. Seuran luomat arvot ohjaavat toimintaa, ja vuorovaikutuksellinen ilmapiiri on hyvä, Isotalo luettelee.
—Kehityskohteista eniten erottui, miten saadaan lapset ja nuoret yhä paremmin vaikuttamaan omaan harrastukseensa, miten saadaan itse harrastajien ääni kuuluviin. Aina kehitettävää löytyy myös vapaaehtoisten seuratoimijoiden ohjeistuksissa ja kouluttautumisessa.
TarU Hockeyssa on yli sata toimihenkilöä eri aloilla. Uusia tulee mukaan ympäri vuoden.
Hankkeen myötä lapsille ja nuorille on luotu omat palautekanavat. Toimihenkilöoppaita on päivitetty. Pelaajapolun tarjontaa on paranneltu kattamaan monipuolisemmin ja kokonaisvaltaisemmin lapsen ja nuoren harrastamista.
—Yksi iso asia on saada jo olemassa oleva tieto näkyväksi ja kaikille luettavaksi.
Auditointiin on osallistunut TarU Hockeystä lähemmäs kaksikymmentä toimijaa: valmentajia, vastuuhenkilöitä, vanhempia ja harrastajia.
—Tavoite on, että liiton ja LiikU:n edustajat alkavat helmikuussa käymään materiaalia läpi. Lopullinen auditointi tapahtuisi vielä kauden ollessa kesken maalis—huhtikuun aikana.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.