Urheilu | 11.02.2021 09:11

Tanssiurheiluseurat Lá Team ja Fregolina yhdistyivät

Tanssiurheiluseura Lá Team on yhdistynyt toisen tanssiurheiluseuran, kaarinalaisen Fregolina ry:n, kanssa. Jatkossa seura kulkee Lá Teamin nimellä. Seuran kotikunnaksi tulee Kaarina. Kilpatanssin harrastamiseen perustuvan seuran toiminta jatkuu entisen Fregolinan tiloissa.
Lá Team ja Fegolina alkoivat neuvotella seurojen yhdistämisestä viime syksynä.
—Loka—marraskuussa Fregolinasta tuli jo vinkkiä ja ajatuksia seurojen yhdistämisestä ja marraskuussa neuvottelimme yhdessä asiasta ensimmäisen kerran, Lá Teamin johtokunnan sihteeri Sari Vuorila kertoo.
Kaarinalaisuudesta seura hyötyy niin tanssilattian tilan kuin laadunkin puolesta.
Lá Teamin jäsenille seurojen yhdistäminen toimi hyvänä vaihtoehtona myös uuden salin parkettilattian vuoksi.
—Useisiin Liedon liikuntasaleihin ollaan remontoimassa joustavaa lattiaa, joka soveltuu sähly- ja muihin pallopeleihin. Siten tämä Fregolinan salin iso parkettilattia on tanssiystävällisempi ja tarkoitettu nimenomaan siihen tarkoitukseen, Lá Teamin puheenjohtaja Teija Saastamoinen sanoo.
—Keskuskoululla on ollut hiukan huonosti tilaa tanssia viime syksynä, sillä koulun liikuntasali on ollut käytössä ruokailutilana ja siellä on nyt paljon pöytiä ja tuoleja. Tilaa on ollut rajallisesti, Saastamoinen jatkaa.
Lietohallissa Lá Team on saanut käyttää pientä salia, mutta se ei ole ollut kooltaan riittävä esimerkiksi silloin, kun tanssijoita on ollut salilla enemmän samanaikaisesti.
—Fregolinalla on ollut enemmän aikuisia, yleinen-, ja senioriluokkien tanssijoita. Lá Teamilla sen sijaan on jonkin verran juniori- ja nuorisoikäisiä eli 12—18-vuotiaita. Näin jokaisessa ikäluokassa on nyt mukavasti tanssijoita, Vuorila valottaa.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.