Paikalliset | 16.08.2021 11:31

Tampereen valtatien ylittävä Moision risteyssilta puretaan viikonloppuna

Tampereen valtatien ylittävä Moision risteyssilta puretaan viikonloppuna

Moision risteyssilta puretaan viikonloppuna. Sillalla ei ole enää varsinaista käyttötarkoitusta, mutta siitä on haittaa erityisesti raskaalle liikenteelle. Purkutöiden aikana Tampereen valtatie katkaistaan ja liikenne ohjataan kiertoreitille.

Moisio Varsinais-Suomen ELY-keskus purkaa Turussa valtatien 9 ylittävän Moision risteyssillan. Siltaan törmätään useita kertoja vuodessa ja sillan alkuperäistä maatalouden käyttötarvetta ei enää ole. Sillan purkutyöt aloitettiin maanantaina kannen päällysteen poistolla ja muilla valmistelevilla töillä. Näistä ei aiheutunut merkittävää haittaa liikenteelle.

Varsinainen sillan purkutyö suoritetaan viikonloppuna lauantai-illan ja sunnuntain aikana. Tällöin liikenne ohjataan kiertotielle Lentoasemantien, Moisiontien, Moision koulutien ja Paattistentien kautta. Seuraavalla viikolla Tampereen valtatien liikenne joudutaan rajoittamaan yhdelle ajokaistalle suuntaansa purkujätteiden käsittelyn ja poiskuljetuksen vuoksi.

Purkutöiden ja liikennejärjestelyiden valmistelua tehdään koko tämä viikko. Tällöin töiden käynnissä ollessa vt 9 nopeusrajoitus on alennettu 100 kilometriin tunnissa. Liikenne ohjataan kiertotielle sillan purkutyön ajaksi. Valtatien 9 liikennekatko alkaa lauantaina 21.8. kello 18. Moottoritie pyritään saamaan takaisin liikenteelle sunnuntaina 22.8. kello 16:een mennessä.

Purkutyön aikana liikenne ohjataan viitoitetulle kiertotielle Lentoasemantien, Moisiontien, Moision koulutien ja Paattistentien kautta. Kiertotiereitillä on tievalaistus ja koko reitillä on jalankulku- ja pyöräilyväylä. Purkutyö on ajoitettu viikonloppuun, jolloin liikkeellä on vähemmän jalankulkijoita ja pyöräilijöitä sekä ajoneuvoliikennettä. Joka tapauksessa autoilijoiden on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta kiertoreitillä ajaessaan.

Purkutyön jälkeen työt jatkuvat purkubetonin poiskuljetuksella. Purkubetonin käsittelyn ja poiskuljetuksen vuoksi valtatien liikenne rajoitetaan yhdelle ajokaistalle suuntaansa purkutöitä seuraavalla viikolla. Nopeusrajoitus on alennettu 60 kilometriin tunnissa liikenteen ollessa rajoitettu yhdelle ajokaistalle. Purkubetonin poiskuljetuksen jälkeen nopeusrajoitus on puretun sillan kohdalla 80 km/h siihen saakka, kunnes uudet pengerkaiteet on asennettu paikoilleen.

Sillan purkamisella parannetaan korkeiden kuljetusten liikenneturvallisuutta. Sillan alikulkukorkeusrajoitus on 4,4 m, mutta siltaan on silti törmätty useita kertoja vuodessa. Silta on rakennettu 1966, eikä sillan alkuperäistä maatalouden käyttötarvetta enää ole. Urakoitsijana hankkeessa toimii TYL Silko.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.