Paikalliset | 06.05.2021 10:08

Suomen paras päiväkoti löytyy Liedosta

Suomen paras päiväkoti löytyy Liedosta

Alvar Sinkkonen ja Miida Ketonen kertoivat, että parasta Hattumaakarin päiväkodissa on askartelu ja maalaus sekä eväsretket.

Lietolainen Hattumaakarin päiväkoti on valittu Suomen parhaaksi päiväkodiksi vuonna 2021. Päiväkoti sai Suomen paras päiväkoti -tutkimuksessa suositteluindeksin maksimituloksen 100 ja on yksi kymmenen parhaan päiväkodin joukossa. Tutkimukseen osallistui tänä vuonna noin 200 päiväkotia, joista kaikki olivat yksityisiä päiväkoteja. Kyselyn vastaajina toimivat päiväkotilasten vanhemmat.
Päiväkodin yrittäjät Maiju Kuukasjärvi, Henna Kulmala ja Marika Sainio olivat ilahtuneita tunnustuksesta.
—Sähköinen varhaiskasvatuspedagogin dokumentointiväline Muksunkirja tarjosi mahdollisuuden päästä mukaan asiakastutkimukseen. Osallistuimme siihen ensimmäistä kertaa, vaikka Muksunkirjaa olemmekin käyttäneet viitisen vuotta, Maiju Kuukasjärvi kertoo.
Yrittäjät kiittelevät perheitä vastauksistaan. Päiväkodissa on 82 lasta ja perheitä asiakkaina kuutisenkymmentä.
—Päiväkoti perustettiin vuonna 1999 ja näihin tiloihin muutimme 2,5 vuotta sitten, Kuukasjärvi kertoo.
Tutkimuksessa vanhemmilta muun muassa kysyttiin, meneekö lapsi mielellään päiväkotiin, saavatko vanhemmat päivistä riittävästi palautetta, sujuuko yhteistyö päiväkodin kanssa hyvin ja voiko lapsen jättää turvallisin mielin päiväkotiin. Esimerkiksi turvallisuuskysymyksessä Hattumaakari sai vanhemmilta täydet pisteet.
—Uskon, että turvallisuutta luovat sähkölukot, tutut, pitkäaikaiset työntekijät, sekä se, ettei sijaisia juuri käytetä. Ulkoiluvihkoon kirjataan, kun lapsi on luovutettu kotiin. Uskon, että Muksunkirja puolestaan välittää vanhemmille tietoa lapsen iloisuudesta ja toiminnasta päivän mittaa, Maiju Kuukasjärvi sanoo ja näyttää, miten Muksunkirjaan voi päivän mittaa lisäillä tietoa ja kuvia päiväkodin arjesta.
Vanhemmat pystyvät seuraamaan päiväkodin eloa niin tietokoneen kuin puhelimenkin välityksellä.
Koska Hattumaakari sijaitsee entisessä palvelukodissa, on päiväkodin erikoisuutena muun muassa oma sauna, jossa saunotaan niin jouluna kuin juhannuksena. Oma piha ja lähimetsä puolestaan tuovat oman lisänsä päiväkodin arkeen.
Tällä hetkellä päiväkodin asiakaspaikat ovat täynnä. Lapset on jaettu viiteen pienryhmään, jotka nyt koronapandemian aikana toimivat erillään noudattaen omia aikataulujaan.
—Olemme nykytilanteeseen tosi tyytyväisiä. On hienoa saada yrittää Liedossa, Kuukasjärvi kertoo.
Vastaavia yrittäjävetoisia päiväkoteja on Suomessa vain muutamia.

Ina Virtanen

 

Ismo Hätinen | 06.05.2021 12:18

ONNEA!!!!!!

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.