Paikalliset | 05.05.2022 11:56

Skuuttaajille ja skeittaajille oma paikka Paasniittuun

  • Paasniitun skuutti- ja skeittipuisto on saanut betoniset kalusteet ja uuden asvaltin. Viimeistelyä vaille oleva puisto viettää avajaisiaan perjantaina.

Rusko Paasniitun skuutti- ja skeittipuisto juhlii avajaisiaan huomenna perjantaina.
—Puisto valmistui jo viime syksynä ennen lumien tuloa, Ruskon nuorisopalveluvastaava Paula Mickelsson kertoo.

Nyt puisto kutsuu paikalliset lapset ja nuoret avajaistapahtumaan.

—Paikalle saapuu turkulainen 7SB-skeittiporukka, joka koostuu ammattilaisista. He tulevat ohjailemaan ja antamaan neuvoja turvallisesta skeittailusta. Perjantaina omia välineitä ei tarvita mukaan ja lajeja pääsee kokeilemaan.

Ohjelma alkaa kello 17. Ensimmäinen tunti on varattu alle kouluikäisille, toinen alakoululaisille ja kolmas yli 13-vuotiaille.

—Vaikka ohjausta onkin jaoteltu, tulevat jatkossakin eri ikäiset toimimaan puistossa samaan aikaan. Paikalle voi siis tulla mihin aikaan vaan, Mickelsson kertoo.

Tapahtumassa on luvassa myös kisailuja nuorisovaltuuston järjestämänä. Nuorisopalvelut tarjoilee tilaisuudessa mehua ja keksejä.

Mickelsson kokee matalan kynnyksen liikuntamahdollisuudet äärimmäisen tärkeiksi.
—Siellä harrastaminen ei ole iso investointi, vaan kivaa ja yhteisöllistä puuhaa. Paasniitun puistoa on kehitetty jo aiemmin. Nyt paikka on mukava koko perheelle ja kaikki voivat touhuta siellä samaan aikaan. Tarjolla on ulkokuntosalivälineitä, leikkipuistoa, pelikenttää ja nyt uutena skeittipuistoa.

Mickelsson uskoo, että kevään tullessa puistossa järjestetään myös pop up -nuokkareita.
—Toukokuussa kun kelit paranevat ja nuokkarin kävijät saattavat vähentyä, voimme jalkautua eri ulkokohteisiin. Ottaa mukaan kaiutinta ja mehua ja lähteä ulos kohtaamaan nuoria.


Aitaa vaille valmis


Ruskon liikuntapalveluvastaava Erkki Korpela kertoo Paasniitun puiston kohdalla ajatuksen olleen nimenomaan suunnata se koko perheelle.
—Skeittihomma lähti siitä, että mietimme, miten saisimme puistoon sellaista porukkaa, jotka eivät ole kuntolaitteista tai beachvolleystä kiinnostuneita ja jo kasvaneet pois kiipeilytelineistä. Näin syntyi idea skuutti- ja skeittiparkista asvalttialueelle.

Idea keräsi innostusta ja sitä lähdettiin toteuttamaan liikuntapaikkarahan voimin. Ensimmäiset työt tehtiin jo viime kesänä, kun skeittausalue asvaltoitiin. Korpela kertoo, että skeittaus ja skuuttaus vaativat nimenomaan erityisen sileää ja tiivistä asvalttia. Marraskuussa paikalle tuotiin betoniset kalusteet.

— Ne valittiin onttojen ja puisten versioiden sijaan, sillä ne kestävät ilkivaltaa ja ovat äänettömämpiä, omakotitaloalueen keskellä kun ollaan, hän sanoo.
Betonikalusteet painavat paljon, mutta tarvittaessa niitä voidaan siirtää muualle, jos jostain syystä Paasniitun skeittiparkin käyttö joskus loppuisi.

Talven tulo vaikutti siihen, että avajaiset järjestettiin vasta tänä keväänä.
—Kun telineet tuotiin marraskuussa, alkoivat samaan aikaan lumisateet. Toukokuun aikana puiston ympärille rakennetaan vielä putkikaide-aita, ettei alueelle pääse mönkijällä tai mopolla.

Myös beachvolley-kenttä saa uuden aidan. Puiston maisemointitöitä on myös pystytty tekemään jälleen maan sulamisen myötä.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.