Urheilu | 07.10.2021 08:11

Seitsenottelun kärki lietolaiseen valmennukseen

Seitsenottelun kärki lietolaiseen valmennukseen

Lietolaisen Mika Vakkurin valmennustalliin palaa Miia Sillman (vas.) ja siirtyy Maria Huntington. Ottelijat edustavat Tampereen Pyrintöä.

Lieto Suomen seitsenottelun kärkinaiset Maria Huntington ja Miia Sillman siirtyvät lietolaisen Mika Vakkurin valmennukseen. Sillman oli jo vuodet 2018—2020 Vakkurin treenissä, mutta vaihtoi viime kaudeksi Maria Hungtintonia vuosikaudet valmentaneen Matti Liimataisen suojiin Tampereelle.
Vakkuri on Tampereen Pyrinnön ottelijakaksikon ”päävalmentaja”, mutta tukena on vahva kaarti apuvoimia. Tero Pitkämäki ohjaa keihäänheitossa, Mika Lönnblad kuulantyönnössä ja Jouko Kilpi korkeushypyssä. Voimaharjoittelun ja testauksen asiantuntijoina ovat Jenni Puputti ja Marko Haverinen, lihashuollon vastuuta kantaa hieroja Pentti Niemi.

Mika Vakkuri toteaa Suomen Urheiluliiton tiedotteessa valmennusfilosofiakseen, että yksi valmentaja ei pysty viemään moniottelijaa eteenpäin.
—Yksittäisiä lajeja, joita pitää kehittää, on niin monta, Vakkuri sanoo.
Mika Vakkuri, 58, työskentelee Olympiakomiteassa paraurheilun lajiryhmävastaavana. Hän on toiminut Suomen Urheiluliiton moniottelujen lajipäällikkönä vuosina 2010—2016 sekä myös parayleisurheilun päävalmentajana vuosina 2015—2016. Vakkurin henkilökohtaisiiin valmennettaviin on kuulunut monien muiden mukana Liedon Parman aituri Valtteri Kalliokulju.

Tähtäin EM- ja MM-kilpailuissa

Ensi kaudella ottelijat tähtäävät elokuisiin Münchenin EM-kisoihin ja heinäkuisiin Eugenen MM-kisoihin.
Matti Liimataisen johdolla Maria Huntington, 24, voitti seitsenottelussa kolme Suomen mestaruutta, kilpaili EM-, MM- ja olympiakisoissa ja otteli ennätyksekseen 6.339 pistettä.
Berliinin EM-kisoissa 2018 Huntington otteli 19:nneksi. Hän keskeytti Dohassa 2019. Kesän olympialaisissaan Tokiossa Huntington sijoittui seitsenottelussa 17. sijalle tuloksella 6.135.
Miia Sillman, 26, on seitsenottelun hallitseva Suomen mestari ja vuoden 2019 Universiadien voittaja. Hänen ennätyksensä on 6.209 pistettä.
Seitsenottelun Suomen ennätys 6.404 pistettä on Satu Ruotsalaisen nimissä.

Vaihdoksella uudet ärsykkeet

Valmentajan vaihdoksella Maria Huntington pyrkii hakemaan uusia ärsykkeitä. Päätöksen Vakkurille siirtymisestä Huntington ja Sillman tekivät yhdessä.
—Koin, että oli aika hakea jotain uutta. Seitsenottelupisteissä ei ole tullut kehitystä kahteen vuoteen, Huntington perustelee vaihdosta SUL:n tiedotteessa.
—Mika oli alusta pitäen ykkösvaihtoehto. Kun puhuin hänen kanssaan valmennusfilosofiasta, miten minua pitäisi kehittää, suunnitelmallisuudesta ja harjoittelun seurannasta, ei tarvinnut monta kertaa keskustella, kun halusin hänen valmennukseensa.
Huntington ja Sillman harjoittelevat jatkossakin yhdessä ja pääasiassa Tampereella.
—Aika ajoin käydään Turussa ja Kuortaneella. Vakkuri käy Tampereella, ei kuitenkaan kaikissa harjoituksissa, Huntington kertoo.

Rauli Ala-Karvia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.