Urheilu | 03.12.2020 08:29

Salit kiinni, harjoittelu omaehtoista

Salit kiinni, harjoittelu omaehtoista

Koripalloliitto on keskeyttänyt sarjatoiminnan koko Suomessa loppuvuodeksi nuorten ja aikuisten harrastetoiminnan osalta. Arkistokuvassa Lieto-Koriksen edustusjoukkue 2. divisioonan sarjaottelussa viime tammikuussa.

Lietohallin ja Tarvasjoen kuntosalit ovat suljettuina. Aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien tauko jatkuu 23.12. asti. Julkiset sisäliikuntatilat suljetaan 3.—23.12. muuten kuin lasten ja nuorten (alle 20-vuotiaat) harrastustoiminnan osalta.
Lietolaiset urheiluseurat ovat siirtyneet omaehtoiseen harjoitteluun.
—Mitään korvaavaa toimintaa ei olla virittelemässä toistaiseksi. Joukkueiden pelaajien kuntoilu on nyt jäsenten omalla vastuulla, kertoo Lieto-Koriksen hallituksen puheenjohtaja Saku Koskilahti.
—Pelillisesti erityisesti 2. divisioonan joukkueemme tässä kärsii, kun treenaamaan ei päästä. Toki kaikille aikuisille olisi tärkeää saada kuntoilla.
Koripalloliiton kilpailujaos päätti keskeyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan koko Suomessa loppuvuodeksi nuorten ja aikuisten harrastetoiminnan osalta 1. joulukuuta alkaen. Aikuisten huippu- ja kilpasarjat jatkuvat viranomaismääräysten mukaan.
—Pelit siirretään keväälle, jossa on tulossa otteluruuhkaa joukkueille ja tietenkin myös salivuoroihin, Koskilahti ennakoi.
—Valitettavasti siellä vielä vaanii perinteinen Lietohallin sulku ylioppilaskirjoitusten takia. Ja olihan siellä joitain ulkopaikkakuntalaisten koko viikonlopun turnauksia häiritsemässä uusien pelipäivien löytymistä.
Lieto-Koris joutuukin näillä näkymin pelaamaan aikuisten pelejä Taatilan koulun salissa, joka ei ole salin lattian eikä varustelun takia paras mahdollinen pelipaikka.

Palloliitto laittoi pelit tauolle

Palloliiton kilpailutoiminto on keskeyttänyt kilpailutoiminnan kaikissa sarjoissa paitsi naisten ja miesten Futsal-Liigoissa ja naisten ja miesten Futsal-Ykkösissä 20. joulukuuta asti. Kilpailutoiminnan keskeytys koskee myös lasten ja nuorten sarjoja ja on voimassa 20. joulukuuta asti (tilanne 1.12.).
Liedon Palloa koskevat kilpailurajoitusten lisäksi myös Liedon kunnan liikuntatilojen rajoitukset. Juniori-ikäluokat voivat jatkaa harjoituksia, jos samassa tilassa on alle 20 henkilöä.
—Perhefutiksessa on mukana enemmän kuin 20 henkilöä, joten se jää tauolle loppuvuodeksi, kertoo Liedon Pallon toiminnanjohtaja Kimmo Muttilainen.
Liedon Pallolla on joukkueita, jotka harjoittelevat ulkona sekä Raision ja Maskun jalkapallohalleissa.
—Päätökset tehdään joukkuekohtaisesti. Jotkut joukkueet ovat siirtyneet harjoittelemaan ulos.
Liedon Pallon lajeina ovat jalkapallo ja futsal. Seuran A- ja B-juniorit pelaavat futsalia SM-tasolla. Sarjatoiminta on nyt koronatauolla. Osa pelaajista on siirtynyt harjoittelemaan jalkapallon puolelle.
—Kunnassakin olisi hyvä tiedostaa, että futsal on oma lajinsa. On pelaajia, jotka Liedon Pallossa pelaavat vain futsalia.
Muttilainen toivoo, että lietolaiset seurat tekisivät enemmän yhteistyötä.
—Kaikkien seurojen yhteisenä intressinä on lasten ja nuorten liikunta.

Jääkiekkosarjat keskeytettiin

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kilpailutoiminta on keskeytetty loppuvuodeksi. Päätös koskee kaikkien ikäluokkien sarjoja. Myös Naisten Liigan ja miesten Mestiksen pelit keskeytetään.
Liiton ohjeen mukaan seurojen ja joukkueiden tulee noudattaa harjoittelussa tarkasti yleisiä terveys- ja hygieniaohjeita ja alueellisten viranomaisten ohjeita ja suosituksia.

Tällä kaudella sarjoissa joukkueiden järjestys määritetään pistekeskiarvon (pisteet/ottelu) mukaan. TarU Hockeyn edustusjoukkue pelaa 3. divisioonan lohkon 6 ylemmässä sarjassa. TarU:n pistekeskiarvo on 0,25.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.