Urheilu | 13.08.2020 08:43

SBS Liedon edustusjoukkue valmistautuu kauteen kakkosessa

SBS Liedon edustusjoukkue valmistautuu kauteen kakkosessa

SBS Liedon miesten edustusjoukkue treenaa Lietohallilla ja Kaarinan Kilosportilla. Kotipelit Lietohallilla alkavat 2.10. hegemoniaottelulla Paimion Ruoskaa vastaan.

Lieto Salibandyseura SBS Liedon miesten edustusjoukkue nousi viime keväänä kauden päätteeksi kolmosdivarista sarjatasoa ylemmäs. 20-vuotiaan seuran historiassa yksikään joukkue ei ole samalle tasolle noussut.
—Sarjanousu tarkoittaa oikeastaan hyvän harrastuksen muuttumista vakavammaksi urheiluksi. Aiemmin pelit on pelattu turnausmuotoisesti, nyt yksittäisinä otteluina Länsirannikon alueella. Pisin matka taitaa olla Poriin, joukkueenjohtaja ja ykköskentän sentteri Elmeri Kryssi tuumii Kaarinan Kilosportin pihalla.
Joukkue harjoittelee pääosin Kaarinassa salivuorojen vuoksi. Kotipelien salivuoroissa sen sijaan kävi tuuri.
—Kotipelit pelataan Lietohallissa perjantaisin kello 19. Se sopii meille erinomaisesti, ja toivottavasti myös yleisö löytää paikalle.
Lietohallin vuokra on joukkueelle myös merkittävästi kaupallisia toimijoita edullisempi. Miinuksena on parkettilattia, jota Salibandyliitto ei suosita aikuisten pelialustaksi sen kovuuden vuoksi.

Sponsorit vielä hakusessa

SBS Liedon edustusjoukkueen runko on pysynyt samana vuosikausia. Pisimpään samassa tiimissä ovat pelanneet Elmeri Kryssi ja Janne Niemi, jotka molemmat aloittivat seuran perustamisvuonna eli 20 vuotta sitten. Alkavaksi kaudeksi mukaan tuli uutta verta, yhtenä aiemmin kakkosessa SB Hirvensalon paidassa pelannut Antti Alilonttinen.
—Olen aina halunnut pelata Liedossa, ja kun joukkue näytti voittavan oman sarjansa keväällä, soitin joukkueenjohtajalle ja sekä painostin että kannustin joukkuetta nousua kohti. Oman kotikunnan hyvähenkisessä joukkueessa pelaa mielellään, Alilonttinen perustelee siirtoaan.
Elmeri Kryssin mukaan vuosien varrella joukkue on miehistynyt ja muuttunut aiempaa urheilullisemmaksi. Pelikuntoa tuetaan crossfitillä, kuntosalilla ja lenkkeilyllä. Urheilullisesti kotipelillä Paimion Ruoskaa vastaan 2.10. alkava kausi näyttää haastavalta mutta kiinnostavalta. Taloudellisesti taas sponsorien apu olisi tarpeen.
—Kuluja tulee etenkin kotipelien järjestämisestä. Salivuokrien ja tuomaripalkkioiden maksamiseen kuluu vuodessa useampi tuhat euroa, josta seura pystyy maksamaan vain pienen osan. Tällä tasolla pelaajat maksavat ison osan kustannuksista itse, Kryssi vetoaa.
Mikäli salibandy kiinnostaa, SBS Liedon edustusjoukkue kohtaa saman seuran A-juniorit harjoituspelissä tänään illalla Lietohallilla. Sarjapelejä siis joudutaan odottamaan lokakuulle.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.