Paikalliset | 13.05.2024 19:40

Ruskon kesäteatteri vie katsojan Aladdinin matkassa maailman ympäri

Ruskon kesäteatteri vie katsojan Aladdinin matkassa maailman ympäri

Ruskon kesäteatteri vie katsojat kesäkuussa pitkälle matkalle, jossa seikkaillaan viidakossa, luolassa, teltoissa ja Saharan autiomaassa. Aladdin ja taikalamppu -esityksen ensi-ilta on 2. kesäkuuta. Timo Väntsin käsikirjoittaman näytelmän sovituksesta ja ohjauksesta vastaa Valtteri Roiha.

—Lavalla on paljon porukkaa. Mukana on 27 näyttelijää, joista 16 on alaikäisiä. Näyttelijöillä on useita eri rooleja, Roiha kertoo.

Esityksessä kuullaan Jouni Lehtosen musiikkia. Puvustus on Tarja Siirtola-Virran käsialaa. Aladdinia esittää Venla Pääskynen ja tarinassa seikkailevaa prinssiä Eeli Sainio.

—Käsikirjoitus on monivaiheinen ja tapahtumapaikkoja on paljon, aina Afrikassa asti. Tämä on halpa matkalippu maailman ympäri, ohjaaja vitsailee.

Käsikirjoitus valikoitui kesän ohjelmistoon, sillä se sisälsi sopivan määrän rooleja näyttelijöille ja itse teksti vaikutti lupaavalta. Viime vuonna kesäteatteri esitti Kolme muskettisoturia ja sitä edellisenä kesänä Robin Hoodin. Ruskolla rakastetaankin klassikkotarinoita.

Tällä hetkellä eletään harjoitus- ja lavasteiden rakennusvaihetta. Ensi viikolla kesäteatterin harjoituksiin tuodaan mukaan musiikkia. Tekemistä riittää alle kuukauden kuluttua häämöttävään ensi-iltaan. Kylmyys ja lumisateet estivät teatterin lavalle suunnatun talkoopäivän etenemisen, mutta päättäväinen näyttelijäporukka siirsi talkoot teatterin varastoon vanhalle kansakoululle.

—Oli iso uutinen meille, että kunta antoi luvan jatkaa teatteritoimintaa vanhan kansakoulun tiloissa. Teatteri voi hyvin ja ensi vuonna vietämme 130-vuotisjuhlaa, Ruskon nuorisoseura ry:n puheenjohtaja Katri Alajärvi kertoo.

Kaikkiaan Aladdin ja taikalamppu -esitystä nähdään kesäteatterin lavalla 15 näytöksen verran. Viimeinen esitys on 19. kesäkuuta. Teatteriväki suositteleekin katsojia varaamaan lippunsa ajoissa, mikäli he haluavat varmistaa paikkansa tiiviissä runsaan kahden viikon esitysajassa.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.