Paikalliset | 10.02.2022 08:15

Rusko ostaa raakamaata valtuuston äänestyksen jälkeen

Rusko Kunnanvaltuusto päätti ostaa Tauno Vuorenpään perikunnalta määräalan Lehtimäki-nimisestä tilasta äänestyksen jälkeen äänin 23—4. Määräalan koko on noin 7,4 hehtaaria. Kauppahinta on 273.319 euroa.

Määräala on Isovuorentien varrella ja sen eteläosa rajautuu Mäntyrinteentiehen.

Alue on keskeinen laadittaessa Ketunluolan asemakaavaa. Kunta on jo aikaisemmin hankkinut noin 70 hehtaaria maata. Kaupan myötä koko alueen tonttien määrä on kaikkiaan noin 250—270.

Valtuustokeskustelussa Crista Uschanov (ps.) esitti, että kunta ei ostaisi määräalaa. Hän perusteli esitystään sillä, että kunnalla on jo riittävästi tonttimaata, eikä ole perusteluja ostaa lisää raakamaata. Talousarviossa ei myöskään ole varattu määrärahaa kaupalle. Uschanov piti myös hintaa kalliina. Varsinais-Suomessa pelto maksaa 12.000 euroa hehtaarilta, nyt kunta maksaa maasta noin 32.000 euroa hehtaarilta. Määräalan sijainti on kaukana kunnan keskustasta ja sen palveluista. Myös liikenne tulee lisääntymään eri tieosuuksilla.

Hannu Kesti (ps.) kannatti esitystä. Hän toi muun muassa esille Turun kaupunkiseudun asunto- ja maapoliittisen ohjelman, jossa painotetaan tiivistävää ja täydentävää rakentamista.

Veikko Vahtera (kok.) toi puheenvuorossaan esille, että määräala liittyy kunnan hankkimiin alueisiin, eikä kunta ole ostamassa kaikkia sille tarjottuja alueita. Vahtera piti myös hyvänä, että kunta pystyy hankintojen myötä suunnittelemaan isoja kaava-alueita. Raakamaata olisi nyt 15 vuoden tarpeeseen. Talousarviossa ei ollut määrärahaa kyseisiin kauppaan, koska talousarviota laadittaessa kauppa oli vielä epävarma. Vahtera muistutti, että kunnanhallitus oli yksimielisesti määräalan ostamisen kannalla.

Kun valtuusto hyväksyi määräalan oston, se myös myönsi tarkoitukseen 245.000 euron määrärahan.

Uschanov toivoi päätöksen pontta, että liikenteen järjestämissuunnitelma tuodaan asukkaille tiedoksi kaavatyön yhteydessä. Valtuuston puheenjohtaja Antti Mattila (kesk.) totesi, että liikenneasiat otetaan huomioon. Hän toivoi valtuustoryhmien olevan aktiivisia asiassa.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.