Paikalliset | 24.03.2022 08:04

Poikelan muotokuva paljastettiin valtuustolle

Poikelan muotokuva paljastettiin valtuustolle

Liedon ex-kunnanjohtaja Esko Poikelan muotokuva paljastettiin maanantaina valtuustosalissa. Muotokuvan maalasi lietolainen kuvataiteilija Silja Selonen, kohde itse piti teosta erittäin onnistuneena.

Liedon edellisen kunnanjohtajan Esko Poikelan muotokuva paljastettiin maanantaina kunnanvaltuuston kokouksen aluksi. Seitsemän vuoden ajan Liedon kuntaa johtanut Poikela valitsi muotokuvansa toteuttajaksi lietolaisen kuvataiteilija Silja Selosen.

—Aivan uskomaton työ! Luotto Siljaan oli jo etukäteen kova, hänellä on taito käsitellä valoa ja varjoa hienosti. Se vähän jännitti etukäteen, että Silja on viime aikoina maalannut pääasiassa eläimiä kuten kurkia, Poikela kommentoi muotokuvaansa.

Seloselle kunnanjohtajan muotokuva oli vasta toinen tilaustyö, vaikka taiteilijan ura on jo parinkymmenen vuoden mittainen.

—Vaikka kyseessä on virallinen muotokuva, halusin tuoda siinä esiin mallin persoonaa. Esko on käsistään taitava, harrastaa purjehdusta ja on rakentanut taloaan paljon myös itse. Siksi kädet ovat maalauksessa jopa yhtä tärkeässä roolissa kuin kasvot, Selonen kuvailee.

Muotokuvassa näkyy sekä mäntymetsää että merta. Meri on elementtinä Poikelalle tuttu purjehdusharrastuksen ja uuden työpaikan, merellisen Rauman kautta.

Varsinainen työvaihe oli kiireinen. Selonen aloitti luonnostelun viime syksynä.

—Menin Eskon kotiin luonnostelemaan ja keskustelemaan, tutustumaan ja ottamaan valokuvia. Samaan aikaan Eskon puhelin soi jatkuvasti, eikä hän ehtinyt istua montaa tuntia paikallaan. Kasvonpiirteiden osalta luonnostelu on millintarkkaa työtä, ja lopulta maalasinkin paljon valokuvien perusteella.

Valmis työ sijoitetaan todennäköisesti kunnantalon valtuustosaliin, jossa ovat myös kolmen Poikelan edeltäjän muotokuvat. Silja Selosen mielestä muotokuvat kaipaisivat jokainen omaa kohdevaloa. Satunnaisen katsojan kannalta hyvä asia olisi myös taulujen yhteyteen lisätty kyltti, josta selviäisivät teoksen tekijä, kohde ja vuosiluku.

Nykyinen Rauman kaupunginjohtaja Esko Poikela oli muotokuvaansa tyytyväinen.

—Tunnistan siitä kyllä itseni. Upea työ, joka pääsee valtuustosalissa arvostettuun seuraan.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.