Paikalliset | 12.05.2022 07:28

Pohjois-Turun bussien päätepysäkit Linnankadulle

Turku Pohjoisen Turun linja-autoreittien päätepysäkit sijoitetaan sittenkin Linnankadulle. Asiasta päätti Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta.

Muutos tulee voimaan 26. syyskuuta, ja se koskee linjoja 21, 21A, 21b, 22, 22A, 22B, 22C, 23 ja 23A.

Alun perin suunniteltiin, että Pohjois-Turun linjojen päätepysäkki olisi jatkossakin Puutorilla, jonne se siirrettiin Kauppatorin remontin myötä. Puutorin jatkoa perusteltiin sillä, että keskustassa on rajoitetusti tilaa joukkoliikenteelle. Vilkkaan Kauppatorin yhteyteen ei haluta sijoittaa päätepysäkkejä. Uusi Kauppatori on rakennettu runkolinjastoa varten, mutta runkolinjasto ei ole vielä käytössä.

Puutori-ratkaisu aiheutti närää pohjoisturkulaisissa. Puutorin koettiin olevan liian kaukana ydinkeskustasta ja erityisesti Käsityöläiskadusta, missä sijaitsee pohjoisturkulaisten pääasiallinen terveysasema.

Puutorin päätepysäkkiä on vastustanut aktiivisesti paattislainen varavaltuutettu Mimmi Ruusunen (kesk.). Ruusunen on esimerkiksi kerännyt nimiä adressiin, jossa vaaditaan pohjoisturkulaisten bussilinjojen ”päätepysäkin siirtämistä takaisin Kauppatorille tai sen välittömään läheisyyteen, kun torin ympäristön kadut tulevat valmiiksi”.

Joukkoliikennelautakunnan ratkaisu sijoittaa päätepysäkki Linnankadulle (T83) on Ruususelle ilouutinen.

—Kiitos kuuluu ensisijaisesti meille aktiivisille pohjoisturkulaisille.

—On tärkeää, että ihmiset huomaavat, että kansalaisaktiivisuudella ja nimien keräämisestäkin on hyötyä, Ruusunen toteaa.

Maria Suomi

 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.