Urheilu | 01.07.2021 07:25

Phoenix haastavista asetelmista kohti kautta

Phoenix haastavista asetelmista kohti kautta

West Coast Phoenix aloittaa kautensa viikonloppuna. Kuva: Jorma Sanevuori

Raisiolainen amerikkalaisen jalkapallojoukkue West Coast Phoenixin toiseen Vaahteraliigakauteen valmistautuminen on ollut haasteellinen. Vallitseva korona-pandemia sekoitti jo toistamiseen korkeimmalla sarjatasolla pelaavan raisiolaisjoukkueen talven harjoittelukauden ja joukkue pääsi vasta huhtikuussa kunnollisesti käynnistämään joukkueharjoituksensa. Joukkueen pelaajista useampi asuu Tienoon levikkialueella. Joukkueen uudeksi pääkäskyttäjäksi talvella nimetty Valtteri Arvonen luottaa omiinsa.
—Vaikka korona on rikkonut harjoitteluaikataulujamme, näen kuitenkin joukkueemme hyvin motivoituneena ja nälkäisenä. Joukkue on hyvä sekoitus kokeneita pelaajia, ja uutta verta on myös saatu mukaan. Olemme hyvin saaneet kurottua aikataulua kiinni ja luotan, että kauden alkaessa olemme hyvin valmistautuneita, Arvonen sanoo.
Rikkonainen talvikausi on verottanut myös pelaajistoa ja Phoenix lähteekin kauteen suhteellisen kapealla pelaajakokoonpanolla. Pelaavaan kokoonpanoon palaava Phoenix-kapteeni Katja Kankaanpää on Arvosen tavoin luottavainen joukkue iskuvoimasta.
—Vaikka olemmekin kärsineet loukkaantumisista ja pelaajakokoonpanomme on viime vuotta kapeampi, uskon että jokainen pelaaja on kesällä valmis antamaan kaikkensa kentällä ja taistelemaan jokaisessa pelitilanteessa loppuun asti, Kankaanpää uskoo.

Sarjanousija vastaan avausottelussa

Tulevana kautena Suomen mestaruus ratkotaan neljän joukkueen kesken. Kaudella 2020 naisten 1-divisioonan voittanut Mikkeli Bouncers lunasti paikkansa liigasta, mutta viime kauden SM-hopeajoukkue Tampere Saints yllättäen luopui sarjapaikastaan. Vaahteraliigan kestomenestyjä Helsinki Wolverines lähtee metsästämään jo viidettä mestaruuttaan ja neljäntenä joukkueena mestaruudesta lähtee kamppailemaan Phoenixin paikallisvastustaja Turku Trojans.

Phoenix saa kauden avausotteluunsa vastaan mikkeliläiset sarjanousijat. Joukkue on tuttu vastustaja Phoenixille aikaisemmilta 1-divisioonakausilta, mutta tulevana kesänä mikkeliläiset ovat yhdistäneet voimansa kahden muun savolaisjoukkueen kanssa. Yhteistyön ansiosta joukkue pääsee kauteen laajalla pelaajakokoonpanolla.
—Vaikka joukkue on sarjanousija, löytyy sen riveistä kuitenkin kokeneita kovia pelaajia. Joukkue lähtee varmasti kovalla sykkeellä näyttämään taitojaan, eikä joukkuetta voida missään nimessä aliarvioida, toteaa Kankaanpää.
West Coast Phoenixin kotiavaus pelataan Raisiossa Kerttulan urheilukentällä 3.7. kello 14 alkaen.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.