Urheilu | 20.08.2020 08:03

Parman Tuomas Lehtoselle SM-kulta

Parman Tuomas Lehtoselle SM-kulta

Tuomas Lehtonen päihitti 400 metrin aidoissa Oskari Mörön ja tuuletti maalissa Suomen mestarina. Kuva: Pekka Seiko

Lieto Liedon Parman Tuomas Lehtosen, 22, hyvä kausi sai jatkoa, kun hän voitti Turun Kalevan kisoissa 400 metrin aidat ajalla 50,53.
Lehtonen on tänä kesänä parantanut henkilökohtaista ennätystään viisi kertaa. Viisi kertaa ennätys on ollut myös kauden kotimainen kärkiaika.
—Ei voisi paremmin mennä, Lehtonen summaa kulunutta kesää.
Yleisurheiluviikkoon kuuluivat Kalevan kisojen lisäksi Paavo Nurmi Gamesit. Media seurasi silmä kovana Esbo IF:n Oskari Mörön suorituksia. Monelle penkkiurheilijalle Lehtosen voitto saattoikin tulla niin sanotusti puun takaa. Mestari itse kertoo, että hän ei ota huomioon median luomia ennakkoasetelmia.
Kisaviikko toi Lehtoselle stressiä. Paavo Nurmi Gamesissa ei ollut mitään hävittävää, mutta Kalevan kisoissa tilanne oli toinen. Tieto, että on mahdollista voittaa Suomen mestaruus, lisäsi kisajännitystä.
Lehtonen on juossut aitoja jo pienestä pitäen. Voisikin sanoa, että urheilija valitsi lajin ja laji valitsi urheilijan. Nuorten SM-kisoista tuli useita mitaleja.
—Voitin 14-vuotiaana 200 metrin aidat. Siitä matkat ovat pidentyneet. Aidat on vaikea laji ja se tekee siitä mielenkiintoisen.
14—15-vuotiaiden SM-kisat olivat Vaasassa vuonna 2012. Mitalikokoelma karttui vanhemmissa ikäluokissa.
Viime vuonna Lehtonen oli Kalevan kisoissa pronssilla. Tänä vuonna hallissa tuli SM-kultaa 300 metrin aidoissa. Palkintokaapissa on myös kaksi aikuisten hallihopeaa.
Tämän kesän Lehtonen on pelkästään harjoitellut ja kilpaillut.
—Tavoitteeni on päästä arvokisoihin ja käydä niissä useamminkin. Tämän kesän tavoitteena olivat Pariisin EM-kisat, mutta ne peruutettiin. Päätavoitteeksi tulivatkin Kalevan kisat.
Kalevan kisojen finaalissa Liedon Parman Samuli Raikunen oli viides ajalla 53,62. Alkuerissä Parman Kalle Stylman oli viides ajalla 56,83. Parman Markus Hurri oli omassa erässään neljäs ajalla 55,94. Kaikkien neljän aiturin valmentaja on Mikko Mattila.

Mitaleja muillekin
tienoolaisille

Naisten keihäänheitossa lietolainen, Turun Urheiluliittoa edustava Jatta-Mari Jääskeläinen otti hopeaa tuloksella 56,50.
Miesten 110 metrin aidoissa Parman Valtteri Kalliokulju otti pronssia ajalla 14,36.
Parman Akseli Ruohola oli miesten 5.000 metrillä 16:s ajalla 15.32,98.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.