Paikalliset | 16.12.2021 07:42

Paattisten kyläkuva muuttui

Paattisten kyläkuva muuttui

Paattistentien ja Levauksentien risteyksessä ollut asuintalo talousrakennuksineen purettiin tällä viikolla. Turun rakennusvalvonta antoi purkamisluvan marraskuun alussa.

Paattinen Tällä viikolla purettiin Paattistentien ja Levauksentien risteyksessä oleva asuinrakennus sekä kaksi talousrakennusta. Turun rakennusvalvonta antoi purkamisluvan marraskuun alussa.

Jo aikaisemmin kaupunkiympäristölautakunta oli antanut poikkeusluvan purkamiselle. Asuinrakennus talousrakennuksineen kuului yleiskaavassa suojeltuun kokonaisuuteen, mutta risteyksessä liittymänäkemät olivat puutteelliset ja risteysalueen talvihoito hankalaa. Risteysalueella oli sattunut useita vakavia liikenneonnettomuuksia.

Rakennuslautakunta oli vuonna 2015 hylännyt asuinrakennusta koskevan purkamislupahakemuksen. Hakija valitti päätöksestä Turun hallinto-oikeuteen, joka ei muuttanut rakennuslautakunnan päätöstä. Tuolloin hallinto-oikeus totesi, että yleiskaavassa oleva rakennuksen suojelua koskeva määräys estää rakennuksen purkamisen. Asuinrakennuksella on kulttuurihistoriallista arvoa osana Paattisten vanhaa keskustaa.

Vuonna 2020 Varsinais-Suomen ELY-keskus totesi, että onnettomuusrekisterin mukaan liittymässä on tapahtunut kymmenen vuoden aikana ainakin kahdeksan onnettomuutta, joista puolet on johtanut henkilövahinkoihin. Turun yleiskaavoitus puolsi voimassa olevan yleiskaavan suojelumääräyksestä poikkeamista.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.