Paikalliset | 10.06.2021 08:17

Osuuskauppoja syöttävä jakeluterminaali nousee Avantiin

Osuuskauppoja syöttävä jakeluterminaali nousee Avantiin

SOK:n omistaman logistiikkayhtiö Inex Partnersin noin 7.000 neliömetrin jakeluterminaalin perustamistyöt ovat käynnissä Liedon Avantin Ahtonkaarella, Postin kiinteistön vieressä. Terminaalin on määrä aloittaa toimintansa ensi vuoden syksyllä.Lieto  Avantin teollisuusalueen merkitys maakunnan logistisena solmukohtana vahvistuu entisestään ensi vuoden syksyllä, kun Inex Partners avaa alueelle jakeluterminaalin. Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnan (SOK) vähittäismyymälöitä — S-marketteja, Saleja ja Prismoja — palveleva logistiikkakeskus kokoaa saman katon alle useamman eri varaston toiminnot.
—Uudesta terminaalista jaellaan samalla kertaa pakasteita, kylmätuotteita ja huoneenlämmössä säilyviä tuotteita. Terminaalista on mahdollista palvella Liedosta käsin koko Lounais-Suomea Raumalta saaristoon ja Salon seudulle. Samalla S-ryhmän ravintoloita palveleva logistiikka tuodaan päivittäistavaralogistiikan kylkeen. Uskomme saavuttavamme sillä synergiaetuja koko S-ryhmän logistiikkaan, Inex Partnersin kuljetuksista ja terminaaleista vastaava tuotantojohtaja Jouni Jaakola kertoo.

Paikallisesti uusi jakeluterminaali mahdollistaa esimerkiksi lähileipomoiden tai muiden tuottajien liittymisen S-ryhmän jakeluverkostoon. Tuottaja voi pudottaa vaikka leipäkuormansa Inexin varastolle, josta se jaellaan alueen kauppoihin.
Logistiikkayhtiö on toiminut aiemmin Lounais-Suomessa hajautetusti vuokratiloissa. Avantiin nousee noin 7.000 neliömetrin moderni logistiikkaterminaali, jonka siis rakentaa ja omistaa Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta. Terminaalityöntekijöitä tarvitaan noin 30—40, yhteensä toiminnan käynnistyttyä väkeä käy paikalla päivittäin satakunta.

Eritasoliittymälle olisi tarvetta

Jouni Jaakola hämmästelee Liedon onnistumista isojen logistiikkayhtiöiden houkuttelemisessa. Avantissa on jo nyt muun muassa Keskon, Postin, DB Schenkerin, LTP Cargon, Powder-Transin ja eri kuriiriyhtiöiden varastoja ja rahtiterminaaleja.
—Sijainti on tietysti keskeinen logistiikan solmukohta ja yhteydet eri suuntiin hyvät. Liedosta löytyi riittävän suuri, vajaan neljän hehtaarin tontti, ja rakennusluvat ynnä muut ovat hoituneet kunnan puolesta nopeasti. Toki kartoitimme myös naapurikuntien mahdolliset sijainnit, mutta lopulta päädyimme Avantiin, Jaakola toteaa.

Inex Partnersin kuljetukset tuovat lisäpainetta alueen liikennejärjestelyihin. Pelkästään runkolinjayhdistelmiä kulkee päivittäin keskusvarastolta Sipoosta Lietoon päivästä riippuen 15—20. Avantista kuljetukset lähtevät kauppoihin ja ravintoloihin jakeluautojen kyydissä.
—Eritasoliittymä on meidänkin toiveissamme. Liikennepainetta esimerkiksi Tuulissuon eritasoliittymän kiertoliittymässä on paljon, ja uusi yhteys kehätielle olisi tärkeä liikenteen sujuvuuden kannalta, Jaakola päättää.

Matti Lehtonen

 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.