Paikalliset | 24.11.2022 10:57

Omaishoitajille neuvontaa autosta käsin

Omaishoitajille neuvontaa autosta käsin

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista omaishoitajien viikkoa. Teemaviikkoa on vietetty jo vuodesta 2003 alkaen. Sen puitteissa Paattisilla vieraili tiistaina Liikkuvan resurssikeskuksen neuvonta-auto tuoden paikkakunnalle mukanaan alan asiantuntijoita. Paikalla olivat Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:n työntekijät, Turun kaupungin ikääntyneiden palveluohjaaja sekä Turun kaupungin omaishoidontuen ja Turun Seudun Omaishoitajat ry:n ohjaajat.

—Liikkuva resurssikeskus teki viime keväänä yhteiskiertueen Turun kaupungin vanhusneuvoston kanssa ympäri Turkua. Tällöin selvisi, että aihe mietityttävät. Päätimme lähteä vastaamaan tiedon tarpeeseen jalkautumalla ihmisten luo teeman mukaiset asiantuntijat mukanamme, Satu Järvenpää Turun Lähimmäispalveluyhdistyksestä kertoo.

Neuvonta-auton pysähdellessä ympäri Turkua, on monella sen luona vierailleella ollut samankaltaisia kysymyksiä mielessä.

—Osa on halunnut vaihtaa kuulumisia. Osa pohtii, onko hän jo oikeastaan omaishoitaja, kun on hoitanut paljon lähimmäistään, Järvenpää kertoo.

Neuvonta-autolla vierailu on koettu helpoksi, sillä se on matalan kynnyksen palvelua, jossa voi asioida nimettömänä.

—Turun Seudun Omaishoitajat tukee myös epävirallisia omaishoitajia, ohjaaja Saara-Kaisa Kasurinen muistuttaa.

Hän kertoo, että yhdistyksellä on joka arkipäivä puhelinvastaanotto, josta voi varata itselleen esimerkiksi neuvonta-aikoja. Turun Hannuniitun omaishoitokeskuksessa on tarjolla päivätoimintaa iäkkäille omaishoidettaville ja yksinasuville ikäihmisille arkisin. Lisäksi tarjolla on erilaisia vertaistukiryhmiä läheisille.

Seuraavan kerran Turun omaishoitokeskuksessa järjestetään luento 8.12., jossa tarjotaan tietoa omaishoidon tuesta, tukipalveluista sekä Kelan eläkeensaajan hoitotuesta.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.