Paikalliset | 19.08.2021 08:08

Nuorisoseuraan kaivataan tuoretta verta

  • Väinö Rauvola kertoo Liedon nuorisoseurantalon olevan pääosin hyvässä kunnossa ja korjausvelaton. Tarvetta olisi silti lämmitysjärjestelmän ja wc-tilojen remonteille.

  • Kepparirata toimii aina. Radalla yliskulmalaisia lapsia.

  • Tanssistudio Centron paikallinen tanssinopettaja Maritta Kraama veti tanssituntia aikuisille Liedon nuorisoseurantalolla viime viikolla.

Lieto Yliskulmalaiset yhdistykset kokosivat voimansa Lieto-viikon tapahtumaan. Kyläyhdistyksen, vanhempainyhdistyksen ja Nuorisoseuran sekä Tanssistudio Centron yhteinen tapahtuma järjestettiin Nuorisoseurantalolla, joka tarjosikin komeat puitteet monenlaiselle puuhalle. Nuorisoseurantalon maisemissa kierrettiin Osku Oravan luontopolkua, loikittiin kepparirataa ja kokeiltiin erilaisia tanssitunteja.

Nuorisoseurantalo on hyvässä kunnossa

Liedon Nuorisoseura perustettiin vuonna 1901, ja oman talon seura sai valmiiksi vuonna 1912. Talo rakennettiin Kaarlo ja Naima Knaapin lahjoittamalle tontille Hämeentien varteen. Samalla paikalla arkkitehti Onni Tourun suunnittelema talo seisoo edelleen ryhdikkäänä Tootulanmäessä.
—Sali ja keittiö ovat hyvässä kunnossa, ja vuokraustoimintaakin on saatu koronan aiheuttaman tauon jälkeen taas heräteltyä ja ensimmäiset häät pidettyä. Suurta korjausvelkaa ei talossa ole, mutta suunnitelmissa on wc-tilojen ja talon lämmitysjärjestelmän uusiminen ja lisäneliöiden rakentaminen nykyiselle terassille, talotoimikuntaan kuuluva Väinö Rauvola kuvailee nuorisoseurantalon nykykuntoa.
Samanniminen mies, Väinö Rauvola, oli mukana jo, kun taloprojektia varten perustettiin vuonna 1910 rakennustoimikunta. Nykyinen Väinö Rauvola on ollut mukana nuorisoseuran toiminnassa 1970-luvulta alkaen.
—Tuoretta väkeä kaivattaisiin mukaan seuran toimintaan. Seurassa on 5—10 aktiivisen talkoolaisen porukka, jonka voimin talossa on tehty pieniä korjauksia ja remontteja. Edellinen johtokunta suunnitteli jo talon myyntiä, mutta siihen ei seuran jäsenistö suostunut. Nyt mietinnässä on erilaisia keinoja, joilla talon käyttöä voitaisiin tehostaa. Talon ylläpidosta on kuitenkin jatkuvasti kuluja.
Virityksiä on myös nuorisoseurantalon avaamisesta yliskulmalaisten yhdistysten ja ihmisten kylätaloksi erilaisiin kokouksiin ja kahvituokioihin.
Nuorisoseurantalon yläkerrassa on edelleen talonmiehelle aikanaan tarkoitettu asunto, nykyisellään ilman asukasta.

Tanssitunnit alkavat Yliskulmalla

Turkulaisen Tanssistudio Centron lietolainen tanssinopettaja Maritta Kraama veti Lieto-viikon tapahtumassa erilaisia tanssitunteja yliskulmalaisille. Tällä viikolla nuorisoseurantalolla alkoi uusia tanssitunteja kaikenikäisille.
—Satubaletti on tarkoitettu alle kouluikäisille ja monipuolinen dancemix kouluikäisille. Aikuisille on tarjolla tanssiliikuntaa ja kehonhuoltoa, Kraama listaa.
Nuorisoseurantalon sali sopii Kraaman mukaan tanssituntien pitoon mainiosti.
—Salihan on aivan erinomainen: lattia on hyvä, tilaa on reilusti, ilmanvaihto toimii ja ikkunoista tulee sisään runsaasti luonnonvaloa. Tunnit pystytään järjestämään terveysturvallisesti, ja ryhmät kulkevat saliin eri ovista. Vielä ensi viikolla voi keskiviikon tunneille tulla tutustumaan ilmaiseksi, ilman mitään sitoutumispakkoa.
Paitsi liiketoimintaa, Kraama kertoo Centron tavoittelevan harrastusmahdollisuuksien levittämistä myös muualle kuin keskustoihin.
—Pyrimme tuomaan harrastusmahdollisuudet lähelle ihmisiä. Tanssitunneille voi poiketa vaikka samalla kun lenkittää koiraa. Saa nähdä, miten Yliskulmalla kiinnostusta riittää, Kraama pohtii.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.